L'expolicia de Girona que va assassinar la cunyada i va apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella (Selva) el 28 de maig del 2013 es tornarà a asseure al banc dels acusats de l'Audiència de Girona a finals de març. L'Audiència de Girona ha fixat la nova data després que el Tribunal Suprem tombés la sentència del gener passat. L'Audiència va condemnar Antonio Alcaraz a 21 anys de presó després que fiscalia, acusació particular i defensa arribessin a un acord. El Suprem va estimar el recurs de la defensa (interposat perquè Alcaraz va renegar del pacte i va assegurar que l'havien pressionat) i va resoldre que s'havia de tornar a fer el judici perquè s'havia tractat d'una "conformitat encoberta". L'expolicia s'enfronta a una pena de 43 anys de presó.

L'Audiència de Girona ha fixat per la setmana del 27 al 31 de març el nou judici contra l'expolicia. El Suprem va obligar a repetir-lo "en la major brevetat possible" i davant d'un tribunal diferent al que el va jutjar el 25 de gener passat.

La secció quarta de l'Audiència de Girona va condemnar Antonio Alcaraz a 21 anys de presó després que fiscalia, acusació particular i defensa arribessin a un acord. Un cop dictada la sentència, però, el condemnat va renegar del pacte i va assegurar que hi va accedir perquè el seu advocat i la fiscal l'havien pressionat. Per això, va interposar recurs a la sentència.

El Suprem li va donar la raó perquè entenia que, amb la conformitat encoberta, s'havia vulnerar la legalitat processal. L'alt tribunal recordava que quan un acusat s'enfronta a més de 6 anys s'ha de fer el judici obligatòriament i no es pot arribar a acords.

"En realitat, es va tractar de la simulació d'un judici quan el que s'estava celebrant era un judici de conformitat en una matèria on no és possible legalment", concloïa la sentència.

Després de renegar de l'acord de 21 anys de presó, ara Alcaraz es torna a enfrontar a una petició de 43 anys de presó (20 anys per assassinat, 12 per un intent d'assassinat amb agreujant de parentiu i 10 per dos delictes de lesions psíquiques).

El mateix Alcaraz va reconèixer els fets després del crim i durant la instrucció del cas. Segons el relat de la fiscal, el 28 de maig del 2013 va anar fins a casa del seu germà perquè sabia que havien acollit la seva dona, amb qui estava en procés de separació. El matrimoni portava 28 anys junt, vivia a Vilablareix (Gironès) i tenia dos fills en comú.

Davant les nenes

El crim va tenir lloc a primera hora del matí. Cap a tres quarts de nou, la dona i la cunyada marxaven de la casa de Caldes de Malavella amb el cotxe. Al vehicle també hi anaven les filles de la víctima mortal, que aleshores tenien 6 i 10 anys, que anaven a escola.

L'expolicia havia fet guàrdia davant la casa amb el seu cotxe, esperant a què s'obrís la porta del garatge. Quan això va passar, va pujar la rampa d'accés amb el cotxe "a gran velocitat" i va entrar dins el garatge, amorrant-se a l'altre vehicle.

Aleshores, l'expolicia va baixar del cotxe i, esgrimint un ganivet de 25 centímetres de fulla, va anar de dret cap a la seva cunyada, que acabava de tornar de dins la casa. L'expolicia va fer cas omís dels crits de la víctima, que li va dir horroritzada: "Antonio, sisplau, que hi ha les nenes al davant".

Alcaraz, per tota resposta, va cridar: "Tu calla, que tens la culpa de tot". I sense que la cunyada pogués reaccionar, li va assestar "una profunda ganivetada a l'alçada del coll". Mentre la cunyada, ferida de mort, intentava caminar cap a la porta del garatge, el processat es va girar cap a la seva dona.

Li va clavar dues ganivetades al coll i al pit mentre li deia: "Ho veus, ja t'ho havia dit, no m'has fet cas!". Després, Alcaraz va tornar a atacar la cunyada amb el ganivet. Li va donar dues punyalades més al coll, que la van fer desplomar morta sobre el terra del garatge.

Mentrestant, la dona d'Alcaraz s'estava taponant les ferides amb les mans en un intent de contenir l'hemorràgia. La dona va suplicar a l'expolicia que la portés a l'hospital i l'acusat hi va accedir. La va fer pujar al seu cotxe i la va portar fins al Santa Caterina de Salt (Gironès), deixant les dues nenes petites -que ho havien presenciat tot- a l'habitatge de Caldes de Malavella.

L'expolicia argumenta que pateix un trastorn mental que li van afectar les seves capacitats en el moment de cometre el crim.