Condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó per voler cremar l'exparella amb gasoil a Riells

El processat s'enfrontava a 25 anys de presó però l'Audiència de Girona li ha rebaixat substancialment la pena perquè anava molt begut i drogat

06.01.2017 | 08:28

L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó l'home que va intentar cremar l'exparella i una altra dona ruixant-les amb gasoil en un bar de Riells i Viabrea. La sentència conclou que l'home, O. Ndongo, va anar fins al bar amb una ampolla plena de combustible, la va obrir, la va vessar sobre l'exparella i una altra de les dones i les va amenaçar amb un encenedor. L'Audiència de Girona li aplica un agreujant de drogoaddicció perquè havia consumit cocaïna i alcohol. L'acusat, que està empresonat des del setembre de 2015 quan van succeir els fets, s'enfrontava a 25 anys de presó.

Els fets van passar el 12 de setembre de 2015, quan l'acusat, que havia mantingut una relació de tres anys amb una de les víctimes, es va presentar al bar (on ella ajudava a servir) i va discutir amb l'exparella. Segons recull la sentència, més tard, va tornar al local amb una ampolla de litre i mig plena de gasoil. Llavors, la dona estava a la terrassa del bar amb dues amigues més i l'home va obrir l'ampolla i les va ruixar «amb la intenció de calar-les foc i acabar així amb la seva vida». Per tant, l'Audiència de Girona no dóna credibilitat a la versió de l'acusat, que durant el judici va negar els fets i va assegurar que l'ampolla s'havia vessat per accident mentre forcejava amb l'amo del bar.

El tribunal indica també que l'home va amenaçar l'exparella i les altres dones amb crits de «et mataré i us cremaré a tots». També considera que va ser l'acusat qui va treure's de la butxaca l'encenedor i el va accionar amb la intenció de cremar les dones, però que no va aconseguir el seu objectiu perquè l'amo del bar i altres persones que eren al local el van reduir.

La sentència, però, no considera provat que el gasoil afectés les tres dones i només el condemna per dos delictes d'intent d'homicidi. El processat s'enfrontava inicialment a una pena de 25 anys per tres delictes d'intent d'homicidi amb els agreujants d'acarnissament i, en el cas de l'exparella, també un agreujant de parentiu. El fiscal també sol·licitava que se'l condemnés per un delicte lleu de lesions a l'amo del bar durant la baralla i demanava que no es pogués acostar a l'exdona a menys de 500 metres. L'acusació també havia sol·licitat que el processat hagués de complir les dues terceres parts de la pena aquí, i que la resta se substituís per la seva expulsió de l'Estat, amb la prohibició de tornar durant deu anys. Una petició que el tribunal no accepta.

«Molt begut i drogat»

Finalment, l'Audiència de Girona ha condemnat O. Ndongo a 3 anys i 9 mesos de presó per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa i considera que no queda acreditat l'agreujant d'acarnissament. «No queda provat que l'home tingués la finalitat d'augmentar el dolor de les víctimes de manera innecessària», recull la sentència. Tampoc el condemna pel delicte de lesions ocasionades a l'amo del bar.

En canvi, sí que li aplica un atenuant molt qualificat de drogoaddicció perquè, en el moment dels fets, anava molt begut i drogat. La sentència reconeix que el processat té un historial mèdic acreditat d'addicció a l'alcohol i la cocaïna des del 2009 i que, en el moment dels fets, tenia les «facultats intel·lectuals i volitives molt greument afectades».

També li prohibeix acostar-se a menys de 300 metres de la seva exparella i a no poder-s'hi comunicar a través de cap mitjà durant 5 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La discoteca de Lloret demanarà 20 anys de presó per a l´agressor del jove italià

La discoteca de Lloret demanarà 20 anys de presó per a l´agressor del jove italià

L'advocat del local assegura que l'autor del cop va atacar la víctima amb «traïdoria» i que per...

Blanes distingeix el sotscap de Serveis Especials del SEM

Blanes distingeix el sotscap de Serveis Especials del SEM

Blanes va distingir ahir la col·laboració del sotscap de la Unitat de Serveis Especials del SEM de...

«Vam demanar ajuda diverses vegades, però tothom es va quedar quiet»

«Vam demanar ajuda diverses vegades, però tothom es va quedar quiet»

Un dels amics de Niccolò Ciatti explica com va viure els fets i critica l'actuació de la gent que...

El St. Trop´ es troba en concurs de creditors

Aquest succés es va produir en un dels moments més delicats per a aquesta discoteca amb més de 55...

El jutge decreta presó per a l´autor material del cop que va matar el jove italià

El jutge decreta presó per a l´autor material del cop que va matar el jove italià

Deixa lliures els altres 2 arrestats · L'Ajuntament ha detectat deficiències «de caràcter greu» al...

Enllaços recomanats: Premis cinema