Un incendi va cremar ahir la planta de reciclatge de Sant Feliu de Buixalleu per causes desconegudes. El foc i la densa fumarada que va generar van obligar a desallotjar quatre naus contigües i van deixar un ferit lleu per intoxicació de fum. El foc es va originar cap a tres quarts de set del matí a l´exterior de l´empresa, on van cremar uns 400 metres quadrats de restes de paper, plàstics i deixalles i també va resultar afectat un camió i maquinària de la indústria. Pel que fa a l´interior de la nau, van cremar uns 200 metres quadrats de l´aïllament del sostre, sense que l´estructura quedés danyada. Com a mesura preventiva, es va desallotjar els treballadors de les empreses properes i, un cop el foc es va donar per controlat, les naus del davant van poder reprendre l´activitat, mentre que les contigües mantenien l´ordre de desallotjament. Així mateix, el SEM va evacuar amb ambulància el propietari de l´empresa -Recumas Recuperacions Masnou- per intoxicació lleu per fum a l´hospital de Sant Celoni.

Els Bombers de la Generalitat hi van destinar fins a divuit vehicles, fet que va causar que la xarxa d´aigua del polígon Gaserans no pogués abastir tots els camions. Per aquest motiu, des de l´Ajuntament es van activar els ADF per donar-los suport. Poca estona després de les deu del matí els Bombers van aconseguir confinar les flames en una cantonada del pati exterior i poc després d´un quart de dues del migdia el foc es va donar per controlat. Durant la tarda, tretze dotacions dels Bombers van seguir remullant la zona amb el suport de maquinària pesant facilitada per la mateixa empresa i l´Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu i estava previst que hi seguissin treballant tota la nit.

Fins al lloc també s´hi van desplaçar efectius de la Policia Local i 12 patrulles dels Mossos d´Esquadra, que van fer el control d´accessos restringint el pas al polígon i van revisar les masies properes. A més, també van fer control per garantir la circulació de l´AP-7, ja que la visibilitat es va veure reduïda notablement a causa del fum, però no va caldre tallar-la.