Les ambulàncies pediàtriques del SEM fan un servei cada 42 hores a Girona

Els dos vehicles especialitzats en infants van registrar 210 assistències a les comarques gironines i 1.633 a tot Catalunya durant el 2016

27.01.2017 | 09:27
Un dels moments del ple celebrat a Blanes on es va debatre el cas de la nena

Les ambulàncies pediàtriques del SEM van realitzar un servei cada dos dies a les comarques gironines durant l´any passat. En total, durant el 2016 les unitats de suport vital avançat infantils es van activar en 210 ocasions a la regió sanitària de Girona, cosa que representa, aproximadament, un servei cada 42 hores.

A tot Catalunya, els vehicles dedicats al trasllat de pacients pediàtrics i neonatals crítics es van posar en marxa 1.633 vegades, és a dir, uns dos serveis al dia per cada un dels dos vehicles medicalitzats del SEM Pediàtric.

Aquestes unitats medicalitzades, que disposen d´equipament i personal totalment especialitzat en l´atenció als pacients més joves, es dediquen sobretot als trasllats interhospitalaris –d´un hospital a un altre– arreu del territori català i també a Andorra. Es complementen, a més, amb un altre recurs, un helicòpter pediàtric medicalitzat adscrit a l´hospital de Sant Pau.

Les dues unitats estan centralitzades a Barcelona –una amb base a l´hospital Sant Joan de Déu i l´altra a Vall d'Hebron– on, de fet, es concentra el gruix d´activitat: durant l´any passat, hi van fer 971 assistències, és a dir, sis de cada deu serveis fets durant l´any 2016. Aquest volum d´activitat és el que explica, segons el SEM, que els dos vehicles medicalitzats estiguin a Barcelona, en els dos centres amb més expertesa en el pacient nounat i infantil.

Pel que fa a la resta de regions sanitàries, el Camp de Tarragona va ser la que més vegades va sol·licitar una ambulància pediàtrica, amb 239 activacions, seguida de Girona i la Catalunya Central, amb 112 serveis. A molta distància hi ha Lleida, amb 46 pacients traslladats; les Terres de l´Ebre, amb 28 i 18 a l´Alt Pirineu i l´Aran. A més, els equips pediàtrics del Sistema d´Emergències Mèdiques es van activar en nou ocasions fora de Catalunya.

Ribó critica Millo i el PP insisteix

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, va recriminar ahir les declaracions fetes pel delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, vinculant el nombre d´ambulàncies pediàtriques disponibles a Catalunya amb la despesa que genera el procés independentista, però el PP va insistir a relacionar el cas de Blanes amb el sobiranisme. «És indigne d'un càrrec institucional arribar a aquests nivells», va dir Ribó en declaracions a TV3, assegurant que «no puc entendre que cap governant jugui amb la vida d´un infant i amb una situació tan dramàtica».

Hores després, però, el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, insistia i recomanava a Carles Puigdemont que s'ocupi «de les coses importants», com «que hi hagi ambulàncies per portar els nens a un hospital quan tenen una malaltia, per exemple».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La discoteca de Lloret demanarà 20 anys de presó per a l´agressor del jove italià

La discoteca de Lloret demanarà 20 anys de presó per a l´agressor del jove italià

L'advocat del local assegura que l'autor del cop va atacar la víctima amb «traïdoria» i que per...

Blanes distingeix el sotscap de Serveis Especials del SEM

Blanes distingeix el sotscap de Serveis Especials del SEM

Blanes va distingir ahir la col·laboració del sotscap de la Unitat de Serveis Especials del SEM de...

«Vam demanar ajuda diverses vegades, però tothom es va quedar quiet»

«Vam demanar ajuda diverses vegades, però tothom es va quedar quiet»

Un dels amics de Niccolò Ciatti explica com va viure els fets i critica l'actuació de la gent que...

El St. Trop´ es troba en concurs de creditors

Aquest succés es va produir en un dels moments més delicats per a aquesta discoteca amb més de 55...

El jutge decreta presó per a l´autor material del cop que va matar el jove italià

El jutge decreta presó per a l´autor material del cop que va matar el jove italià

Deixa lliures els altres 2 arrestats · L'Ajuntament ha detectat deficiències «de caràcter greu» al...

Enllaços recomanats: Premis cinema