El cas relacionat amb la mort d´una nena a l´hospital de Blanes es va debatre en el ple municipal celebrat ahir a l´Ajuntament, durant el torn de precs i preguntes. Concretament, en relació amb els dos comunicats que va emetre el consistori dimarts passat, en el primer dels quals l´alcalde donava detalls d´una conversa amb el conseller de Salut, Antoni Comín, i en el segon on es desmentia el contingut de l´anterior.

El primer a intervenir va ser el regidor de Batega, Jordi Urgell, qui va reclamar que es faci un reglament de mitjans de comunicació «per evitar fer el ridícul que hem fet aquesta setmana». «Miquel, crec que si no tenim les coses clares, és millor no dir res», li va etzibar l´edil d´ICV-EUiA, Joan Salmeron, a l´alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), després de criticar les dues notes de premsa.

Salmeron va demanar també que es convoqui una reunió urgent amb el conseller de Salut, la direcció de la Corporació del Maresme i la Selva (CSMS) i CCOO de l´hospital de Blanes. Per la seva part, l´alcalde es va disculpar pel doble comunicat d´un dimarts que va valorar com a «negre». «Amb l´objecte de donar informació, en vaig donar massa», va explicar el batlle, afegint que té la intenció de demanar la reunió amb els implicats en el cas.

«Demano serenor i no fer hipòtesis del que va passar», va dir Lupiáñez, afegint que «s´exigirà» a la CSMS que doni explicacions que «compartirem amb els edils i el poble» però que «ara toca acompanyar la família». També, des del públic, la portaveu de la plataforma Todos por la Sanidad, Dolores Flores, va demanar suport de l´ajuntament per acabar de constituir l´ens, i el metge Juan Martínez va demanar la dimissió de Comín i de la direcció de la CSMS