Vilobí aprova el pressupost de 2017 de prop de 4 milions d'euros

En inversions, es destinarà més d'1 milió d'euros a la renovació de l'enllumenat públic, entre altres projectes

28.01.2017 | 00:25

L'equip de govern de Vilobí d'Onyar (GMI) va aprovar en el ple de dijous passat el pressupost per a l'any 2017, que ascendeix a 3.966.464,01 euros. Aquesta xifra suposa un increment de 434.209,34 euros respecte de l'any anterior, quan era de 3.532.254,67 euros. L'aprovació es va fer amb els sis vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció dels cinc regidors de CiU.

Del global econòmic d'aquest pressupost, l'Ajuntament de Vilobí destinarà 1.101.937,95 euros a inversions, de les quals la més destacada serà la construcció d'una infraestructura d'abastament d'aigua en alta pressió des de Salitja que permetrà una millora en la qualitat de l'aigua de Sant Dalmai, i que es podrà tirar endavant gràcies a una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que sufragarà un 88% del cost. Aprofitant aquests treballs, l'obra es preveu completar amb una via verda que, resseguint el mateix traçat, unirà els dos nuclis, cosa que ha estat una reivindicació històrica dels veïns. En total, aquestes dues inversions s'eleven a uns 327.000 euros (IVA inclòs).

Altres projectes rellevants per al 2017 són: la renovació total de l'enllumenat públic del municipi, que té un cost total d'uns 320.000 euros (IVA inclòs) –part de la inversió l'assumirà l'empresa adjudicatària–, així com la millora i ordenació de la plaça dels Països Catalans de Sant Dalmai, amb un cost d'uns 70.000 euros (IVA inclòs). Finalment, dins aquests comptes, l'equip de govern destinarà enguany 25.000 euros (IVA inclòs) a pressupostos participats. «Aquest pressupost representa una millora molt important quant a infraestructures, en la preservació del medi ambient i la participació ciutadana», va destacar l'alcaldessa, Cristina Mundet (GMI).


Crítiques de l'oposició

Per la seva part, l'oposició va criticar que des de l'equip de govern «s'intenta vendre un model de transparència opac», que «presumeix de fer actuacions amb la participació dels ciutadans quan en realitat acaben prenent les decisions que ells creuen convenients», o que, d'ençà que governen, «han desaparegut diverses associacions del municipi». En aquest sentit, CiU va criticar que, quant a la partida d'indemnitzacions a càrrecs electes, «l'alcaldessa diu que es manté igual que el 2016 quan en realitat s'ha incrementat 12.605 euros»; i en la d'indemnitzacions/dietes personals «s'ha obviat una pujada de 5.150 euros que no s'han sumat a la partida», entre altres aspectes.

D'altra banda, en el ple també es va aprovar amb els vots a favor del GMI i l'abstenció de CiU, la proposta per destinar el 0,5% de l'IBI a la protecció, foment i salvaguarda de la flora, la fauna i el paisatge natural del municipi, una iniciativa promoguda per la Fundació Emys, entitat de custòdia destinada a la conservació del medi natural. També es va aprovar per unanimitat la proposta de suport a la campanya «Casa Nostra És Casa Vostra» i a la Campanya de suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l'àrea mediterrània; una moció en la qual es demana a l'Estat que els ajuntaments cobrin el 100% de l'IBI de les autopistes, aprovada també per unanimitat; i, finalment, una moció en la qual es denuncien els atacs espanyols a la política catalana, que va ser aprovada també per unanimitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Enterren el jove italià que va rebre la coça mortal al St. Trop´

Enterren el jove italià que va rebre la coça mortal al St. Trop´

El jove italià de 22 anys que va rebre una coça mortal a la discoteca St. Trop' de Lloret el dia...

Demanen ajuda per trobar la furgoneta que va atropellar un ciclista a la carretera d´Osor

L'esportista va patir diversos cops i rascades a tot el cos i va ser traslladat per un amic a...

Cau una part del fals sostre d´un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

Cau una part del fals sostre d´un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

L'incident es va produir cap a les onze de la nit a la recepció de l'establiment hoteler, situat a...

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

L'Ajuntament avala la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local d'oci nocturn, que...

El «fet puntual» de gairebé cada estiu?

No em semblen del tot precises les declaracions del president de l'Associació de bars i...

Enllaços recomanats: Premis cinema