L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit reparar el tram del passeig marítim que va quedar afectat pel temporal de gregal del passat 21 i 22 de gener. Segons va avançar ahir Nova Ràdio Lloret, tot i que aquesta actuació és competència de la direcció general de Costes del Ministeri de Foment, el consistori ha decidit avançar aquests treballs per garantir la seguretat dels vianants i per tenir la zona condicionada abans de l'inici de la temporada turística.

«Hem reclamat a Costes però és un tràmit llarg i no podem esperar» va explicar ahir el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg (ERC), qui va afegir que els treballs costaran uns 100.000 euros, un pagament que assumirà l'Ajuntament i que després reclamarà al Govern espanyol.

Segons Orobitg, l'actuació consistirà a arreglar la part del mur que va caure o els desperfectes que van patir diversos elements de mobiliari urbà o de jardineria.

D'altra banda, l'Ajuntament també té en compte una partida d'uns 150.000 euros, per si al final de l'hivern s'hagués de fer alguna actuació relacionada amb la sorra. «El temporal de gregal és poc habitual i la sorra ha quedat molt desplaçada cap a la part sud de la platja Gran», va explicar Orobitg, qui va recalcar que tot i això confien que els pròxims temporals ajudin a tornar la sorra al seu lloc.