L'Ajuntament de Maçanet de la Selva ja ha iniciat la tala de 200 exemplars de pi bord, les arrels dels quals malmeten greument el paviment. Així ho va explicar divendres el consistori, tot assenyalant que, després d'aquesta actuació, es portarà a terme la reparació dels carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions Maçanet Residencial i Montbarbat. La tala i les obres de condicionament dels carrers es desenvoluparan en dues fases.

La primera, que ja s'està executant a Maçanet Residencial, ha afectat un centenar d'arbres -tots ells situats en domini públic-, i en breu es procedirà a l'asfaltatge. Durant la segona fase s'hauran de talar cent arbres més, emplaçats en parcel·les privades, per la qual cosa s'haurà de negociar amb els propietaris.

En el cas que algun dels arbres no es pugui talar perquè els propietaris no ho vulguin, igualment l'Ajuntament procedirà a arranjar el carrer afectat. El pressupost total de l'obra és de 216.040 euros finançats entre l'Ajuntament i la Diputació de Girona i inclou la reparació dels vials malmesos un cop talats els arbres.

Segons l'Ajuntament, l'actuació s'ha fet necessària perquè les arrels de pi bord tenen tendència a créixer per sota els paviments de les calçades, la qual cosa provoca greus desperfectes als carrers, que en alguns casos ja s'han asfaltat dues vegades.