L'Ajuntament de Blanes vol aplicar l'Ordenança de les Terrasses aquest estiu. Segons va informar ahir el consistori, aquesta setmana s'ha constituït la Comissió Redactora que s'encarregarà de configurar el text definitiu d'aquesta ordenança. «Si finalment es considera que no hi ha temps suficient perquè s'apliqui enguany, entraria en vigor de cara al 2018», va assegurar l'Ajuntament a través d'un comunicat.

El procés participatiu per elaborar aquesta ordenança es va iniciar el passat mes d'octubre, quan l'Ajuntament de Blanes va obrir un termini per conèixer l'opinió tant dels sectors professionals afectats per la normativa, com de les entitats i la ciutadania en general. En total es van rebre un total de 26 suggeriments i/o al·legacions referides a l'horari de tancament, la renovació de les terrasses o l'espai a ocupar a la via pública.

D'aquestes, un 70% es van recollir al segon esborrany elaborat de la nova ordenança de les terrasses, el text que ara revisarà la Comissió Redactora, formada per quatre representants triats pel sector dels establiments de restauració, tècnics del consistori i el regidor delegat de la ponència d'Activitats i Mercats. Les reunions s'han programat perquè comencin a fer-se a partir del proper mes de març.