El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha reobert el cas de l'ascensor avariat al sociosanitari de Lloret de Mar, que ja havia arxivat. Així ho va confirmar ahir l'oficina del Síndic, qui va detallar que la decisió de seguir investigant es deu a l'arribada de nova documentació. Segons va avançar dimecres Diari de GironaDiari de Girona, el Síndic del ciutadà de Lloret de Mar, Quim Teixidor, ha fet arribar a Ribó, noves queixes d'alguns usuaris on denuncien que els operaris que han d'instal·lar el nou ascensor, fa dies que no apareixen pel centre.

L'ascensor es va espatllar a finals de setembre, i des de llavors alguns dels 16 avis que resideixen a la tercera planta del centre no han pogut abandonar la tercera planta, ja que a algunes d'aquestes persones d'avançada edat «els fa por» utilitzar les cadires especials i únic mitjà del qual disposen per poder baixar les escales i canviar de planta. Una situació que van denunciar, fa més d'un mes, diversos afectats a Teixidor, qui va fer arribar les queixes a Ribó.

Després d'obrir una investigació, el 16 de febrer el Síndic de Greuges va comunicar a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) -que gestiona el centre- que no apreciava «cap irregularitat en l'actuació de l'administració» en relació a l'ascensor avariat. «Dono per finalitzada la meva intervenció i s'arxiva la queixa de referència» va informar el Síndic de Greuges a la CSMS. Ara, una setmana més tard, Ribó ha reobert el cas per seguir investigant.

Pel que fa a les últimes queixes on alguns usuaris denuncien que els operaris que han d'instal·lar el nou ascensor, fa dies que no apareixen pel centre, la CSMS va assegurar ahir que les obres «no s'han aturat en cap moment» «Una part dels operaris ja han acabat la seva feina i ara s'estava esperant l'arribada de la nova cabina, que finalment ja tenim aquí» va comunicar ahir la CSMS qui va recordar que es troben dins els terminis establerts per poder finalitzar aquesta actuació. «La Corporació de Salut té més interès que ningú en acabar aquesta obra perquè per nosaltres és prioritari» va recalcar l'ens.

Tot i que l'ascensor es va espatllar a finals de setembre, les obres d'instal·lació del nou ascensor no es van adjudicar fins a l'octubre i no van començar fins al 24 de gener, gairebé quinze dies després del període que tenia l'empresa adjudicatària -Cruxent Edelma Sl- per tenir muntat el nou aparell en aquest centre gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Ara, aquesta empresa té fins a principis de març per finalitzar la instal·lació d'aquest ascensor que ha d'unir la segona planta amb la tercera.

Aquest centre construït el 1974, compta amb 63 places sociosanitàries, 24 places de residència assistida i 15 places d'hospital de dia.