Les famílies de Sant Hilari Sacalm que es troben en una situació vulnerable han d'esperar més de quatre mesos per aconseguir una visita amb els serveis socials del municipi, segons va indicar ahir a través d'un comunicat l'Ajuntament de la localitat. Els serveis socials de la ciutat, que estan formats per una treballadora i una educadora social, que treballen amb el suport d'una administrativa, estan «cada vegada més col·lapsats i sense capacitat per donar resposta a aquestes necessitats».

A causa de la crisi, «els últims anys han augmentat significativament els col·lectius vulnerables i, en conseqüència, les demandes socials», va apuntar l'ajuntament, que va explicar que l'objectiu de l'equip de serveis socials és atendre a totes les persones per millorar la seva qualitat de vida i la seva integració, especialment a les més vulnerables.

El consistori va exemplificar el «drama» que estan vivint les famílies vulnerables del municipi amb una carta enviada per un home de 60 anys que va arribar a Sant Hilari Sacalm per ocupar un pis de lloguer social però que «amb la seva pensió de 488 euros no pot cobrir les despeses de subministrament d'aigua, llum i gas».

Donada la dificultat de donar resposta a les necessitats bàsiques d'aquestes famílies, l'Ajuntament de Sant Hilari va demanar ahir una implicació de les administracions supramunicipals i un «acompanyament dels municipis en la labor de suport a les famílies vulnerables».