Un projecte destinat a promoure turísticament i cultural el llegat del Vescomtat de Cabrera a la comarca selvatana, comptarà amb un pressupost de gairebé 2 milions d'euros, dels quals el govern català en cofinançarà 809.600 euros a través dels fons europeus Feder. La resta -més d'1,1 milions- seran finançats pel Consell Comarcal i tretze ajuntaments, que són: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

Així es va donar a conèixer ahir, durant la presentació d'aquesta iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Selva, que va encapçalar la consellera de governació, Meritxell Borràs, a l'antic escorxador de Vidreres. «Els fons Feder són diners que Europa posa en mans del govern de Catalunya, i fem el que no fan altres comunitats de l'Estat espanyol, que es posar-los a disposició dels ajuntaments i dels consells comarcals» va destacar la consellera, qui va qualificar la iniciativa de «bon projecte que posa en valor el patrimoni històric i cultural, genera activitat econòmica i promou un turisme respectuós amb el medi ambient».

Després de destacar la «feina ben feta» del Consell Comarcal de la Selva, Borràs va afegir que «cal donar oportunitats perquè tothom pugui viure i treballar al seu territori». Per la seva banda, el president del Consell, Salvador Balliu va afirmar que el projecte «és una aposta pel turisme cultural, que beneficia tota la comarca i tots els sectors».

El projecte, que es desenvoluparà fins a l'any 2020, desplegarà un producte integral cultural-turístic vinculat al llegat patrimonial material i immaterial del Vescomtat de Cabrera a la comarca selvatana. Així, es pretén generar una proposta conjunta que atregui nou públic i promoure l'activitat econòmica i cultural a la zona.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l'any passat.