Blanes vol que els càmpings Bella Terra i el Blanc d'Eivissa eliminin les instal·lacions alçades de manera il·legal en sòl no urbanitzable de protecció agrícola i sense llicència. Segons va informar ahir l'Ajuntament, així es va decidir de manera unànime a la junta de portaveus celebrada dimarts, per definir les propostes a debatre en el ple extraordinari previst per avui, però que finalment es farà dilluns vinent, a les set de la tarda.

Segons va precisar ahir l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), el que es decidirà amb aquesta proposta és continuar la tramitació dels expedients, obligant els propietaris dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa a «restituir la realitat física alterada», és a dir, a eliminar les instal·lacions aixecades en espais no admesos en el planejament urbanístic actual. «Cal tenir en compte que els propietaris tenen la possibilitat de recórrer la mesura» va recordar Lupiáñez.

Inicialment, en aquest nou ple, s'havien de debatre els dos punts què van quedar sobre la taula en el ple ordinari de dijous passat, 23 de febrer: dues sancions econòmiques que l'Ajuntament de Blanes vol imposar a dos càmpings relacionades justament, amb l'ampliació d'aquests establiments.

La primera sanció és d'1,5 milions d'euros al càmping Bella Terra per construir diferents edificacions en sòl agrícola ocupant gairebé 50.000 metres quadrats de superfície. Unes instal·lacions que haurien explotat d'ençà que van iniciar l'ampliació el 2005, i que són les que ara es vol que s'eliminin.

L'altra sanció és de 20.604,05 euros al càmping El Pinar. En aquest cas però, la multa ja ha estat cobrada i en cas de no aprovar-se el punt, el consistori hauria de retornar aquest import als seus propietaris, la societat Xops SL. En relació a aquesta sanció, la regidora d'Urbanisme Pepa Celaya (PSC), va explicar dijous passat que inicialment era de 128.775,30 euros, però que es va reduir un 80% el cost perquè els propietaris van pagar d'immediat i van retirar els bungalous i les edificacions irregulars, restituint la situació ambiental inicial. El mateix que ara volen que compleixin els altres dos càmpings en la mateixa situació.

En el cas del càmping Blanc d'Eivissa, el govern blanenc va recordar que no el podran multar econòmicament fins que acabi un procediment judicial amb l'Ajuntament.

Regularitzar les irregularitats

Respecte a la tramitació del nou POUM, on es preveu la possibilitat de regularitzar les irregularitats comeses en sòl agrícola abans del 2005 - tal com estableix el pla director urbanístic del sistema costaner- Lupiáñez va remarcar que «una cosa no afecta l'altra». «Si el ple aprova el nou POUM, llavors aquests càmpings es podran ampliar. Però per ara, si així es decideix, hauran de deixar el sòl com estava inicialment» va detallar el batlle.

Una regularització que de moment, no comptarà amb el suport dels dos regidors d'ERC de l'equip de govern, després que l'assemblea de militants d'ERC de Blanes votes «No» a aquesta possibilitat. «Amb la informació que tenim ara i la proposta que s'està treballant ara pel nou POUM, votarem No» va dir l'edil Àngel Canosa, qui va especificar que en cas de produir-se canvis en la proposta, tornarien a presentar-la a l'assemblea per ser votada de nou.