L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha iniciat, aquesta setmana, les tasques d'adequació i millora de l'àrea destinada a les autocaravanes. Segons va explicar l'alcalde, Joan Ramon Veciana (PIG), l'actuació consistirà a instal·lar diversos punts d'electricitat, una barbacoa, un parell de fanals, una zona de pícnic i una tanca de fusta. «També reconvertirem un dipòsit d'aigua en una font pública», va assenyalar el batlle, qui va subratllar que cada cap de setmana tenen una quinzena d'autocaravanes estacionades a la localitat.

Aquestes tasques les estan realitzant alguns dels participants del programa de Formació i Treball del Consell Comarcal de la Selva, destinat a persones majors de 45 anys aturades no perceptores de cap ajuda. «Està previst que l'actuació duri aproximadament un mes», va precisar Veciana.

Aquesta, però, no serà l'única millora que es realitzarà a la població, ja que, segons va informar el batlle, també es farà «un camí accessible» de l'institut al centre del poble i es netejaran la llera del riu i la zona d'acampada lliure. El cost de tot plegat ascendeix a uns 2.600 euros.

L'àrea d'autocaravanes de Sant Hilari es va inaugurar fa més de dos anys i mig i, segons el consistori, el nombre de vehicles que van fer nit al municipi durant l'any 2016 va augmentar un 10% respecte al 2015. En aquest sentit, el govern local va destacar la consolidació del nombre mensual de pernoctacions, que cada vegada «és més estable», amb fluctuacions que van des de les 40 pernoctacions del mes de desembre, fins al centenar dels mesos de juliol, agost o octubre. El moment més àlgid cada any coincideix amb la Setmana Santa, quan s'organitza una trobada d'autocaravanes que reuneix en una mateixa nit una quarantena de vehicles.

L'any passat ja es va adequar un espai reservat a la pernoctació de les autocaravanes en els terrenys expropiats amb aquest objectiu i que permeten concentrar els autocaravanistes en una esplanada més acollidora i adequada a les seves necessitats.