L'Audiència de Girona va resoldre ahir mantenir en presó provisional el noi de Blanes que l'agost passat va atacar el seu company de pis amb una catana i es va atrinxerar durant hores a l'habitatge. El tribunal va desestimar la petició de la defensa, sostenint que el detingut ha de continuar empresonat perquè existeix risc de fugida.

L'Audiència va recordar que, just després de l'atac amb la catana, ja es va escapar pel teulat de l'habitatge per evitar que el detinguessin i va determinar que no es pot garantir que no s'escapolirà de nou. Per contra, el tribunal va concloure que pot ser que el detingut no tingués intenció de matar la víctima, cosa que podria fer que l'acabin jutjant per un delicte de lesions amb instrument perillós en comptes d'un intent d'homicidi.

Els fets als quals fa referència el cas es remunten a mitjan agost del 2016. Aleshores, tant l'acusat com la víctima, que era amic seu, vivien en un pis del carrer Extremadura, al barri de la Plantera de Blanes. El processat, que acumula diversos antecedents, va atacar l'altre inquilí amb l'espasa i li va fer talls al cap i en altres parts del cos. La policia no el va poder detenir fins al novembre, i des de llavors, es troba empresonat en espera del judici.