L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home que s'enfronta a 8 anys i mig de presó per intent de violació, maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona i amenaces. Els fets es remunten al 10 d'octubre del 2015, a Blanes.

Segons la fiscalia, l'acusat va arribar borratxo a casa i va voler mantenir relacions sexuals amb la seva parella. Com que la dona s'hi va negar, la va amenaçar amb un ganivet de cuina, la va llançar contra el sofà, li va arrencar la roba i la va colpejar mentre intentava obligar-la a tenir sexe.

L'acusació va sostenir que el processat no va poder consumar la violació perquè va arribar la policia. En aquell moment, al pis hi havia el germà de l'acusat i cinc criatures. Al judici tant el processat, com la víctima i el germà es van negar a declarar i es va reduir a les testificals de dos agents dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en els fets i d'una forense, que es va ratificar en l'informe sobre les lesions de la dona.

«Els crits se sentien des de baix, era una dona que deia 'Està boig, em vol matar'» van detallar els agents dels Mossos que van acudir al domicili. Quan van arribar a la porta de l'habitatge, van insistir tocant el timbre. Finalment, va acabar obrint una dona, la víctima. «Anava completament despullada, tenia la cara ensangonada i diversos hematomes pel cos», van explicar els agents.

A dins del pis hi havia l'ara acusat. «Estava molt alterat, ens va costar reduir-lo», van declarar. Quan van aconseguir endur-se'l emmanillat, van tornar a pujar al domicili on, segons van relatar, la dona els va explicar que el processat havia arribat a casa «molt borratxo i alguna cosa més» i que havia volgut mantenir relacions sexuals amb ella. Quan la dona s'hi va negar, va començar la disputa.

Per aquests fets, la fiscalia va demanar al tribunal que condemnin l'acusat a 8 anys i mig de presó, que l'acusat no es pugui apropar a la víctima i 10 anys de llibertat vigilada. La defensa, en canvi, va demanar l'absolució i va sostenir que els Mossos d'Esquadra, que són l'única prova que hi ha, només van veure unes ferides resultants d'una suposada agressió però no saben què va passar dins el domicili. «Potser van tenir una relació sadomasoquista, això no ho sabem», va indicar. El judici va quedar vist per a sentència.