L'Audiència de Girona ha condemnat un home a dos anys de presó per abús sexual a una menor. La fiscalia i la defensa van arribar ahir a un acord en el qual s'ha imposat aquesta pena de reclusió a l'acusat, Bladimir Cartagena, que també haurà d'estar tres anys en llibertat vigilada i que en un període de cinc anys no es podrà aproximar a la víctima. Segons els fets que es van reconèixer, el processat feia uns treballs de fusteria a un domicili particular quan va fer uns tocaments a una nena (que residia a l'habitatge), aprofitant que s'havia quedat a soles amb ella.

La secció tercera de l'Audiència havia de celebrar ahir el judici per aquest cas, tot i que la fiscalia i la defensa van arribar a un acord per rebaixar la pena a l'acusat, ja que Cartagena s'enfrontava inicialment a tres anys de presó. El processat va admetre que el 14 de juny del 2013, cap a dos quarts de dues del migdia, va arribar a un domicili de la urbanització Mas Joals de Riudellots de la Selva. Cartagena va anar a aquest domicili per fer-hi uns treballs de fusteria. Mitja hora més tard, la mare de la nena va marxar de l'habitatge per anar a treballar. En el moment dels fets, la nena tenia 11 anys i l'home 47 anys.

D'aquesta manera, quan Cartagena ja s'havia quedat a soles amb la menor a l'interior de la casa, va demanar a la nena que l'ajudés a fer els treballs de fusteria. Llavors, es va apropar a la menor dient-li que era molt maca i plantejant-li preguntes, com ara si es depilava. També li va començar a fer petons al coll. Tot seguit, l'acusat va empènyer la nena contra la paret i li va intentar fer un petó a la boca, però ella va girar la cara (de manera que li va acabar fent el petó al coll).

Així mateix, Cartagena li va fer un petó al pit quan la menor tenia la camiseta posada, tot i que posteriorment li va apujar la camiseta. Uns instants després, la nena va abandonar el domicili i va anar fins al lloc de feina de la seva mare, on li va relatar els fets.

Com que el processat no tenia antecedents penals computables, la defensa ha demanat que se suspengui la condemna i que l'acusat no hagi d'anar a la presó. En paral·lel, la mare de la menor ha renunciat a la indemnització que li podia correspondre.