Adif invertirà 9,5 milions d'euros a la xarxa convencional de Catalunya per a la renovació de la via en el tram Maçanet-Caldes de Malavella, en la línia d'ample ibèric Barcelona-Girona-Portbou. Segons va informar ahir Adif, les obres tenen com a objectiu «optimitzar els paràmetres geomètrics de les instal·lacions ferroviàries, augmentant la seva qualitat, disponibilitat i solidesa, cosa que millorarà la seguretat i regularitat» de les circulacions ferroviàries.

Per dur a terme les obres es licitaran tres contractes de subministrament i transport de materials, el primer, amb un pressupost de 4.592.349,3 euros, comprèn el subministrament de 47.695 travesses monobloc de formigó de tipus polivalent, per a les dues amplades.

D'altra banda, el contracte de subministrament i transport de carril té un import de 3.597.063,5 euros i el contracte que inclou el subministrament de 40.000 metres cúbics de balast té un pressupost de 1.382.753,5 euros.

Les principals actuacions consistiran en la col·locació de nova superestructura de via al llarg de les dues vies generals d'aquest tram de 28,7 quilòmetres.

També es renovaran 6,1 quilòmetres de vies secundàries a les estacions de Maçanet-Massanes i Caldes de Malavella, així com 24 aparells de via a les dues estacions.

L'execució de les obres es compatibilitzarà amb el trànsit ferroviari i inclou treballs de millora d'altres elements de la infraestructura.