Aquest dimecres al matí han començat les obres d´urgència per reconstruir el mur de protecció de la platja de Sa Palomera que va quedar parcialment ensorrat a causa dels darrers temporals que s´han patit a la costa de Blanes. Es tracta d´una franja de mur d´uns 31 metres de llargada que va quedar força tocat pels temporals de finals de l´any passat, i que al gener va acabar cedint amb el nou temporal que va afectar la costa catalana.

La continuada acció de les onades va malmetre el suport del mur, provocant que quedés sense cap estructura sòlida que el subjectés, i finalment va acabar cedint i caient sense provocar danys personals. Els darrers dies ja s´han estat fent diversos treballs preliminars per anar preparant tota la zona de cara a l´acció més contundent que s´ha iniciat avui dimecres.

Avui al matí a primera hora s´han acostat per veure les obres in situ el tinent d´alcalde Juanjo Navarro, d´Obra Pública, Enginyeria i Medi Ambient; i Salvador Tordera, que presideix la ponència tècnica d´activitats al consistori. Tots dos han pogut comprovar que els arranjaments compliran les expectatives previstes, i s´han interessat per conèixer la mecànica de treball que se seguirà.

Reparació del mur i construcció d´una escullera de protecció

L´actuació no es limita tan sols a reconstruir el mur malmès, sinó que inclou uns treballs més importants i decisius. Es tracta de la construcció d´una petita escullera sota el nivell del mar que garantirà que l´acció continuada de l´aigua no pugui tornar a erosionar el suport del mur. Els darrers dies ja es van començar a portar roques de grans dimensions, en una feina que ara s´intensificarà encara més.

L´actuació se centrarà en la banda oest de la platja de Sa Palomera que dóna a la sortida de la riera, i que està limitada en la part nord pel muret malmès. En aquest espai també hi transcórrer l´antic clavavagueram del centre històric de la vila, per tant és important que estigui protegit. En la zona de la platja es gratarà per fer-hi un forat profund de grans dimensions per enquibir-hi les roques que configuraran l´escullera per dotar-ho de més solidesa.

Tancament de tot el perímetre per seguretat

Precisament a causa de l´envergadura dels treballs que s´estaran fent durant els propers dies, s´ha instal·lat un tancament en tota la zona del perímetre per major seguretat dels vianants.