Un material que permetia fabricar bitllets de 50 i 20 euros, tot i que l'acusat va assegurar que ho tenia per imprimir vals de descompte i fer estampats brillants de samarretes. En el judici que es va celebrar ahir a l'Audiència de Girona, la fiscalia va demanar 10 anys de presó per al processat per disposar d'instruments i substàncies que es destinen «específicament» a la falsificació de moneda. En canvi, l'acusat va respondre que aquest material -que tenia al garatge-traster del seu habitatge de Sils- va comprar-lo a través d'Internet amb l'objectiu de promocionar el negoci d'artesania de la seva parella.

D'entrada, la fiscalia apuntava que l'home -a qui no li consten antecedents penals- disposava de dues màquines d'impressió, quatre rotlles amb hologrames de 50 euros, cinc rotlles amb hologrames de 20 euros i un pot de tinta. Per això, l'acusació pública considerava que el processat havia comès un delicte de falsificació de moneda. De fet, en el judici, els pèrits policials i els inspectors del Banc d'Espanya van valorar que el material que es va confiscar és de fabricació restringida, ja que el seu ús es limita a la impressió de bitllets.

La defensa de l'acusat, exercida per l'advocat Joan Comas, va sol·licitar l'absolució. També va demanar la nul·litat del registre de la policia -el juliol del 2012- al garatge-traster del processat. El judici, fet a la secció quarta de l'Audiència, va quedar vist per a sentència.