La fiscalia demana 10 anys de presó per a un home que en va apunyalar un altre a Amer el maig del 2015. També sol·licita la mateixa pena per a la parella del presumpte autor de l'apunyalament, ja que va participar en els fets. Segons l'acusació pública, tant l'home -que està en presó provisional des del maig de fa dos anys- com la dona són autors d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa, amb l'agreujant de traïdoria. El cas es jutjarà d'aquí a un mes, a la meitat d'abril, a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

En el seu escrit, la fiscalia considera que el 2 de maig del 2015 el presumpte autor, després d'exhibir una navalla amb to amenaçant a la família i al grup d'amics de la víctima a les festes d'Amer, va anar al seu domicili -situat al mateix municipi- on es va reunir amb la seva parella. Allà, ambdós es van posar d'acord per agafar un tornavís i una arma blanca (tipus ganivet o navalla), abans de dirigir-se a un altre habitatge amb la intenció de posar fi a la vida del cosí de la processada, amb qui l'acusat havia tingut un enfrontament anteriorment.

La fiscalia afegeix que, a les sis de la tarda del 2 de maig, ambdós es van desplaçar a l'altre domicili (amb el tornavís i l'arma blanca) sabent que la víctima estava sola a l'immoble, ja que la resta de la família es trobava a les festes d'Amer. Llavors, «per assegurar la seva acció», l'home va cridar l'atenció del cosí fent-lo sortir al pati de l'habitatge, després de provocar un soroll fort. Així, el processat va aprofitar la situació per clavar una punyalada al pit -que va arribar al pulmó dret- de la víctima, que no es va poder defensar i va caure a terra, mentre demanava ajuda. Segons la fiscalia, els dos acusats van fugir ràpidament del lloc dels fets, «i el van deixar tirat i sagnant».