El sindicat Comissions Obreres ha convocat per demà una manifestació a Lloret de Marper posar de manifest la situació en què es troben les plantilles de dos hotels que es troben tancats des del setembre passat després que l'Ajuntament els suspengués cautelarment la llicència d'activitats per tenir punxada la llum i el gas, a més de no haver pagat impostos i taxes municipals ni els rebuts d'aigua.

Són el Marina Sand i el Sun Village, que sumaven una norantena de treballadors, va explicar ahir el secretari general de Serveis de CCOO a Girona, Josep Maria Montalbán, qui va subratllar que els treballadors «no tenen garnatida la feina».

Quatre van ser els hotels on es va detectar que estava punxada l'electricitat i que no pagaven ni impostos ni taxes municipals: el Savoy, el Mediterranean Sand, el Marina Sand i el Sun Village; tots quatre gestionats per diferents societats però amb una mateixa persona al darrere.

L'Ajuntament va prendre la decisió de suspendre les llicències d'activitat fins que no arreglessin les instal·lacions de serveis i paguessin els deutes que tenien amb l'Ajuntament.

L'alcalde Jaume Dulsat va explicar ahir que el Savoy va fer les actuacions necessàries i va saldar el deute amb l'Ajuntament, i per Nadal ja va reobrir amb uns nous gestors. El batlle va explicar que el Mediterranean Sand es troba en el procés d'arreglar les connexions i posar a punt l'establiment per reobrir-lo. En tot cas, els tècnics municipals encara no han estat requerits pels nous gestors perquè certifiquin que els subministraments dels serveis estan en condicions i l'Ajuntament pugui aixecar la suspensió de la llicència.

Respecte del Marina Sand i el Sun Village, Dulsat va concretar que no tenen notícies d'una possible reobertura i que, de fet, en el cas del primer la situació és complexa. Davant d'aquesta manca de perspectives, el batlle va afirmar que «ens preocupa molt» la situació en què es troben els treballadors. Quant als expedients oberts a les quatre societats que gestionaven els hotels, Dulsat va exposar que actualment es troben en període d'al·legacions.