El gimnàs públic de Vidreres va patir, la setmana passada, un acte vandàlic que va acabar amb diverses màquines destrossades. Segons va explicar ahir l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, l'autor de l'atac va malmetre tres màquines de musculació i altres materials de l'equipament amb un cúter. Aquestes instal·lacions són d'ús gratuït per als veïns de la localitat.

El gimnàs municipal es troba ubicat a la planta de dalt del pavelló. «Quan hi ha gent al pavelló, la porta del gimnàs sempre està oberta» va detallar Camps. En aquest sentit, el batlle va puntualitzar que l'autor dels fets, hauria aprofitat un moment que no el veia ningú per entrar i a l'equipament i destrossar les màquines amb un cúter. «És la primera vegada que ens passa una cosa així. Les màquines les vam comprar l'any 2014 i fins ara mai havíem tingut cap problema» va lamentar Camps.

Sobre l'autor/s de l'acte vandàlic, el batlle vidrerenc va especificar que encara no ha estat identificat i que per tant no saben si ha estat un veí de la localitat o d'algun municipi del voltant.

De moment, s'ha clausurat aquest equipament fins que l'Ajuntament pugui arreglar els desperfectes. «Estem calculant quant ens costarà canviar-ho tot, però crèiem que serà bastant» va dir Camps. A més, des del consistori, ja s'està estudiant quines mesures de seguretat prendre per evitar que un succés com aquest es torni a repetir. «No sabem si posarem càmeres o què farem, però és molt lamentable que passin coses com aquestes en un espai que és de tots» va criticar l'alcalde.

Actes vandàlics anteriors

Aquest és el tercer acte vandàlic que pateix Vidreres en pocs mesos. El primer es va produir el passat 31 d'octubre, quan una quinzena de joves d'entre 13 i 15 anys -que van ser identificats- van llançar ous contra façanes de cases, d'equipaments públics, de cotxes i a terra. Aquests fets van causar indignació al municipi i, el mateix alcalde, Jordi Camps, va denunciar els fets a través de les xarxes socials, com va fer també en el cas del gimnàs.

En aquell moment el batlle de Vidreres va recordar que el 2015, ja hi va haver un episodi de llançament d'ous, però que no havia estat «tan desmesurat». Després dels fets de l'octubre, la col·laboració dels veïns va permetre que, pocs dies després, l'Ajuntament ja tingués coneixement de la identitat d'alguns dels menors que van participar en el llançament d'ous, els quals es va acordar amb els pares i tutors que realitzarien treballs a la comunitat.

Dues setmanes més tard però, es va produir un nou incident. En aquella ocasió, un grup de desconeguts van tornar a llançar ous contra diversos cotxes dels residents d'un carrer situat al costat del nucli antic de la vila. En tots dos casos, l'alcalde d'aquesta localitat selvatana va subratllar que «els actes incívics costen diners a tots els veïns de Vidreres».