Segon dia del judici pel crim de Caldes de Malavella. Els familiars de la víctima mortal van explicar ahir que les filles de la dona assassinada a ganivetades encara pateixen seqüeles després que el 28 de maig del 2013 veiessin com el seu oncle cometia el crim.

Van afegir que la situació ha afectat el rendiment escolar de les nenes, que també tenen malsons, malestars i alts i baixos. Fins i tot, van remarcar que quan pel carrer es troben una persona amb unes característiques físiques similars a l'acusat, Antonio Alcaraz, les nenes passen por.

Al final de la sessió d'ahir, els familiars de la víctima mortal es van dirigir a Alcaraz amb insults i amenaces. En el moment que havia de declarar el pare de la dona morta, quan aquest va entrar a la sala va exclamar «fill de puta» a l'acusat. Llavors, tot i l'advertència de la magistrada del tribunal (que ho va qualificar d'inadmissible), l'home va repetir l'insult i va amenaçar de mort Alcaraz.

«T'estaré esperant quan surtis, cabró», va afirmar. Davant la situació d'alteració, les diferents parts -el fiscal, les acusacions particulars i la defensa- van renunciar a la declaració del pare.

Com que es tractava de l'últim testimoni de la vista d'ahir, la jutgessa va donar per acabada la segona sessió del judici i va demanar desallotjar la sala. Aleshores, mentre el públic abandonava l'espai, els altres familiars de la víctima mortal també van manifestar més insults i amenaces cap a l'acusat. Això va provocar la intervenció dels Mossos d'Esquadra presents a la sala, que van allunyar els familiars de la dona morta d'Alcaraz, perquè algun havia aprofitat per aproximar-se al processat, amb la intenció de buscar un contacte físic.

Trucada d'una filla

Abans d'aquesta situació, els familiars de la víctima mortal van recordar -en la vista d'ahir- que una de les nenes va trucar la seva àvia per alertar dels fets que estaven tenint lloc a la seva llar. També van apuntar que les filles de la dona morta no han tornat a parlar de l'experiència que van viure el 28 de maig del 2013.

Des de llavors, una de les nenes no ha volgut accedir a l'habitatge a través del garatge, ja que allà es va produir el crim. En paral·lel, els veïns de la urbanització de Caldes van relatar ahir que van sentir uns crits «esgarrifosos» i «terrorífics» el dia de l'assassinat.

Així mateix, en la sessió d'ahir va declarar un vigilant de seguretat que va atendre Alcaraz quan va arribar -poc després de perpetrar el crim- a l'hospital Santa Caterina de Salt, on va portar la seva dona (que estava ferida després que l'hagués apunyalat). El treballador de seguretat va assegurar que l'acusat no estava «nerviós» ni es mostrava «agressiu».