La possible construcció d’un hotel d’entre 90 i 100 habitacions a la urbanització Santa Maria de Llorell a Tossa de Mar ha provocat una forta oposició per part dels veïns de la zona que, de moment, estan disposats a portar l’Ajuntament als jutjats.

Tot va començar a l’últim ple municipal de principis de març quan, per unanimitat, es va aprovar una proposta de modificació del pla d’ordenació urbanística municipal per tal de refer l’accés a aquesta urbanització residencial i que inclou la possible construcció d’un hotel de tres o quatre estrelles en uns terrenys privats. Segons va explicar el regidor d’urbanisme, Manuel Mohedano (TU), per fer-ho caldrà enderrocar dues infraestructures construïdes entre els anys 60 i 70 ubicades a l’entrada de la urbanització i que actualment es troben en «desús i en estat de conservació deficient». Es tracta d’un restaurant i un espai comercial.

Una proposta de la qual els veïns «no en sabien res», segons va denunciar ahir a Diari de Girona la presidenta de la comunitat, Gemma Cabanell. «Ningú ens ha informat de res, i tot el que sabem és per la premsa», va lamentar la portaveu dels veïns de Santa Maria de Llorell. «Som més de 600 propietaris i pràcticament el 90% s’oposen que es faci un hotel», va afegir. Aquesta urbanització no està recepcionada per l’Ajuntament i, per això, Cabanell va remarcar que el manteniment i altres serveis els cobreixen els residents. «La depuradora pot donar servei als veïns però no a tot un hotel», va advertir la presidenta de la comunitat, entre altres perjudicis, com la «pèrdua de tranquil·litat i de privacitat» dels residents. «No ens aportarà cap benefici, sinó tot el contrari», va criticar Cabanell.

De moment, ja han posat el cas en mans d’advocats, que aquesta tarda tenen previst reunir-se amb els propietaris de la urbanització per informar dels pròxims passos a seguir. Preveuen presentar al·legacions a l’acord de ple, i en cas de ser rebutjades, presentar un recurs contenciós administratiu contra l’ajuntament de Tossa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). «Ens sentim indignats per com s’ha portat tot això. L’Ajuntament no ens ha tingut cap consideració», va criticar Cabanell.

Resposta del regidor

Per la seva part, Mohedano va explicar que els veïns poden consultar la proposta perquè es troba en exposició pública, i va recordar que es tracta d’una aprovació inicial . «Falta l’aprovació provisional, la definitiva, que urbanisme doni el vistiplau, que es presenti el projecte d’obres i que s’atorgui la llicència d’obres», va detallar l’edil d’urbanisme, qui va afegir que els veïns «no ens han trucat» i encara no han presentat al·legacions.