Un sisme de 3 graus a l'escala de Richter va sacsejar la matinada de dijous la comarca selvatana sense causar cap dany. Segons va informar l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICG), el sisme es va produir a les 01.38 hores de la matinada i va tenir l'epicentre al municipi de Riudarenes.

Protecció Civil va informar que no es van produir danys ni materials ni personals i que el terratrèmol es va percebre de manera «lleugera». Tot i això, es van rebre cinc avisos de ciutadans que informaven del moviment. Una de les trucades va ser feta des de Cadaqués, dues les va rebre la Policia Local de Santa Coloma de Farners i dos ciutadans més van omplir el qüestionari al web de l´ICG sobre moviments sísmics.

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (AIR-Id Selva), va explicar que a la localitat «ningú ho ha notat». «No sabem que s'hagi produït cap incidència de béns immobles ni de danys personals», va detallar el batlle. Per a Gironès, el sisme d´ahir va ser «una petita anècdota en una zona on ja estem una mica habituats al fet que hi hagi petits terratrèmols».

I és que aquesta no és la primera vegada que Riudarenes era l'epicentre d´un terratrèmol. El 25 d'agost passat, els sismògrafs van registrar un sisme de 2,6 graus a l'escala de Richter amb epicentre en aquesta localitat selvatana. En aquella ocasió, el moviment no va ser percebut per la població i va tenir una profunditat de 12 quilòmetres.

El més intens, però, es va produir uns dies més tard. Concretament el 4 de setembre, quan un terratrèmol de 3,6 graus va sacsejar de manera intensa la comarca causant alarma entre els veïns, ja que va provocar el moviment d´estris de la llar.

Aquell sisme es va produir a dos quarts menys cinc minuts d'onze del matí i l'epicentre es va detectar a uns 5 quilòmetres de profunditat al sud de Santa Coloma de Farners i dins el terme municipal de Riudarenes. Aquell dia el telèfon d´emergències 112 de Catalunya va atendre 41 trucades de punts propers i alguns tan allunyats com Malgrat de Mar o l'Hospitalet de Llobregat. Va tenir 190 rèpliques en els següents deu dies que no van arribar als 2 graus i, per tant, la població no les va ni percebre.