Unes 400 persones van assistir ahir a les set de la tarda, a la xerrada informativa sobre la donació de medul·la òssia que es feia al teatre de Can Sagrera de Vilobí d'Onyar. Aquest acte el va organitzar l'Ajuntament després de saber que en Pau, un infant de 17 mesos de la vila, pateix leucèmia mielomonocítica juvenil i necessita un trasplantament urgent. Tot i que en un inici la xerrada s'havia de fer als baixos de Can Rosada, finalment es va traslladar al teatre per poder donar cabuda a tots els assistents, tot i que alguns es van haver de quedar drets al darrere i al costat de les butaques per falta d'espai a causa de la gran participació.

Aquesta trobada informativa va anar a càrrec de l'hematòloga de l'hospital Josep Trueta de Girona Anna Millán i el doctor Jordi Vila que, durant més d'una hora, van explicar com funciona o què implica ser donant de medul·la. Després d'una presentació per part de l'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, aquests dos especialistes van explicar que per inscriure's al Registre de Donants de Medul·la Òssia, cal adreçar-se als centres de referència que la Fundació Carreras té repartits per tot l'Estat i que al territori gironí realitza el Banc de Sang i Teixits del Trueta.

Allà s'extreu una mostra de sang per fer una analítica al donant i passats uns dies es confirma la seva inclusió al registre a través d'una carta. A partir d'aquest moment, queda disponible per a totes les cerques de donant compatible que s'iniciïn des de qualsevol registre de donants d'arreu del món. Acabada l'explicació, el públic va fer nombroses peguntes, com si calia fer-ho en dejú.

A la xerrada hi van assistir els pares del petit Pau, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i nombrosos regidors i veïns tant de Vilobí com dels diferents pobles de la comarca.

Serà, però, el dimecres 12 d'abril quan es farà la jornada de recollida de mostres per fer-se donant de medul·la. Està previst que comenci a les quatre de la tarda i acabi a les nou del vespre als baixos de Can Rosada. El consistori ja va alertar ahir que s'esperen cues a causa de la gran participació prevista, i que hi treballaran tres infermeres, entre altres professionals.