El jutjat penal número 3 de Girona ha decretat llibertat per a un home que va cometre un robatori amb violència a Blanes el novembre de l'any passat. En la sentència del cas, el tribunal ha aplicat uns eximents a l'acusat perquè ha considerat provat que pateix una alteració mental i drogoaddicció. La defensa del processat, exercida per l'advocat Enrique Pérez Palací, ha remarcat que l'home ja tenia una afectació psíquica quan es va produir la detenció per aquest robatori. Així, el jutjat ha demanat que es deixi en llibertat l'acusat, que estava en presó provisional des del moment dels fets.

La sentència ha conclòs que la matinada del 2 de novembre del 2016, el processat -major d'edat i sense antecedents penals- es trobava al carrer Senda del Molí de Blanes quan es va aproximar a la víctima. Llavors, va agafar-la de l'esquena i va tirar-la a terra, dient «diners, dona'm diners». Tot seguit, va donar un cop de puny a la galta de la víctima, a qui va arrencar la motxilla que portava (enduent-se també els objectes que hi havia a l'interior). D'aquesta manera, el jutjat -en la sentència- ha condemnat l'acusat a un any de presó com a autor d'un robatori amb violència i a una multa de 45 euros pel delicte lleu de lesions.

Trastorn i abstinència

També ha reconegut que el processat pateix un trastorn psicòtic i una síndrome d'abstinència al consum de drogues. Per això, en la resolució, el tribunal ha aplicat les circumstàncies atenuants corresponents. El jutjat penal ha valorat que, en el judici, el metge forense va acreditar que l'acusat tenia una alteració mental en el moment dels fets. Segons el tribunal, en el judici, aquesta prova també va quedar avalada amb els testimonis dels agents policials, ja que en la detenció l'home va haver de rebre atenció mèdica i posteriorment va ingressar al mòdul psiquiàtric del centre penitenciari.

El processat no haurà de pagar cap indemnització perquè, com ha apuntat la sentència, la víctima ha expressat que hi renuncia.