Una treballadora ha interposat una demanda laboral davant els jutjats socials de Girona contra els establiments PdePa de Lloret de Mar, que ofereixen els serveis de fleca, pastisseria i cafeteria. En l'escrit presentat, l'empleada denuncia que va ser acomiadada de manera improcedent, al mateix temps que apunta que aquest grup empresarial actuaria de forma «fraudulenta, amb l'única finalitat de pagar menys, cotitzar menys i evitar tenir representació sindical». D'entrada, el lletrat Lluís Abelenda (del bufet Abelenda advocats), que defensa la treballadora, remarca que tots els establiments tenen el mateix nom i són del mateix propietari, malgrat que cada local correspon a una societat limitada diferent.

Abelenda considera que aquesta situació és «un frau de llei», ja que es tracta «d'un grup patològic laboral». Alerta que amb aquesta fórmula la cadena s'estalvia haver de fer eleccions sindicals, perquè com que els establiments PdePa pertanyen a diverses empreses no se supera el llindar dels 25 empleats (per tant, sense l'obligació de disposar d'un delegat que representi la plantilla). L'advocat afegeix que el grup aprofitaria aquesta situació per contractar els treballadors, de manera temporal, primer a una societat i posteriorment a una altra.

«Estalvi salarial»

En la demanda interposada, l'empleada també denuncia que la cadena s'hauria beneficiat «d'un estalvi salarial i de despeses de la Seguretat Social». La treballadora subratlla que havia assumit la responsabilitat d'encarregada, tot i que tenia la categoria professional de venedora. Abelenda avisa que s'hauria incomplert, per tant, el conveni col·lectiu. Així mateix, l'advocat assenyala que el grup evitaria cotitzar la totalitat del salari de cada empleat. Per això, valora que amb aquesta actuació es cometria «un frau fiscal».

Abelenda explica que en la demanda presentada davant els jutjats socials de Girona s'acusa la cadena del delicte de vulneració del dret dels treballadors. D'aquesta manera, en l'escrit, l'empleada demana una indemnització de 2.916 euros per la improcedència de l'acomiadament, 1.740 euros en concepte de liquidació, a part de 4.800 euros per violació del conveni col·lectiu.