Les obres de reparació de l'esvoranc del passeig de S'Abanell de Blanes podrien estar enllestides el proper mes de maig. Segons va informar ahir l'Ajuntament, així ho ha comunicat l'administració que se'n farà càrrec, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, després de fer una visita dimarts passat a la zona afectada. Aquest tram del passeig es va enfonsar el passat 14 de febrer, quan una màquina de l'empresa de neteja municipal, Nora, hi estava treballant per retirar la sorra del darrer temporal.

Segons el consistori blanenc, les previsions són que les primeres accions prèvies a les obres -la realització d'unes cates- comencin després de les vacances de Setmana Santa. Posteriorment, un cop s'hagi determinat l'estat en què es troba el subsòl i que es pugui descartar que hi hagi més superfície afectada, començaran els treballs de reparació, que consistiran en: treure el paviment que va caure, netejar el forat que es va formar en enfonsar-se, tornar a omplir l'espai amb formigó en massa, i realitzar un nou paviment de formigó.

També s'estudiarà la possibilitat d'aportar més rocalla a la part de la platja exterior que dona al tram afectat, per donar més consistència i protegir aquest espai del passeig de S'Abanell.

De la mateixa manera que les tasques de retirada de la maquinària es van fer a distància, en precaució que no pogués cedir més superfície del passeig i s'enfonsés, les actuacions que s'han de fer ara també es realitzaran des del càmping Bella Terra. Els camions i vehicles necessaris per a l'actuació -que s'espera que s'allargui entre dues i tres setmanes com a màxim- entraran pel càmping per un accés secundari, mentre els operaris treballaran a peu d'obra.