Es rebel·len contra l'espera a les urgències de l'hospital de Blanes i cal avisar els Mossos

L'altercat es va produir el 16 d'abril, quan un grup de gent que feia més de quatre hores que esperaven van irrompre dins la zona mèdica restringida

21.04.2017 | 08:55
L´Hospital Comarcal de la Selva.

La rebel·lió d'un grup de pacients a la sala d'espera d'urgències de l'Hospital de Blanes va acabar, diumenge passat, amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra. Així ho va donar a conèixer a Diari de Girona, Michael Villanueva, una de les persones afectades per aquesta situació.

«La meva parella va haver d'esperar més de quatre hores tirada en un banc de fusta per poder ser atesa, mentre anaven entrant joves esportistes que eren col·locats en lliteres i passaven abans», va criticar Villanueva, qui va recordar que aquell cap de setmana se celebraven diversos tornejos esportius a diferents localitats de la Selva marítima. «Era un caos absolut i la situació era realment deplorable», va denunciar l'afectat.

Segons va relatar Villanueva, en aquell moment a la sala hi havia desenes de persones i durant aquestes hores només haurien estat ateses «dues o tres, a part dels esportistes». «La gent es va començar a posar nerviosa, i amb el pas de les hores, un grup de persones es va acabar revoltant i van entrar dins les urgències exigint parlar amb un responsable del centre», va detallar aquest veí de Blanes, qui va precisar que va ser llavors quan des de l'Hospital Comarcal es va avisar els Mossos d'Esquadra.

«Van venir i ens van dir que dins el centre no podíem fer fotos ni gravacions sobre el que estava passant», va lamentar Villanueva. «Es va ajuntar la mala gestió del centre amb l'agressivitat del personal», va afegir.

Per la seva part, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que gestiona el centre, va confirmar ahir que hi va haver una «mica d'altercat» i que efectivament es va haver d'avisar els Mossos en compliment del protocol, ja que «hi havia gent més nerviosa del que corresponia» i per «respecte a l'altra gent» que esperava a la sala.

En relació a les més de quatre hores d'espera, l'ens va assegurar que es troben dins els marges de temps normal i va negar que s'atenguessin primer els pacients estrangers o els esportistes. «Es prioritzen els casos per nivell d'urgència a mesura que van arribant», es va concretar des de la CSMS, qui va precisar que arran d'aquesta situació es va decidir reforçar el servei, posant més metges a urgències «amb la intenció d'atendre tothom el més ràpid possible».


Queixa al Parlament

De moment, el grup municipal A Lloret Sí, Es Pot denunciarà aquesta situació al Parlament –a través de Catalunya Sí que es Pot (CSQP)– i demanarà explicacions sobre aquest nou incident a l'hospital de Blanes. A més, es reclamarà també una reunió amb la direcció de la CSMS.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Arrenca el compte enrere per conquistar l'alcaldia de Blanes

L'exsocialista Miquel Lupiáñez renuncia oficialment al seu càrrec i Pepa Celaya assumeix el rol de...

Comiat L´Ajuntament blanenc entrega la font gòtica a Miquel Lupiáñez

Comiat L´Ajuntament blanenc entrega la font gòtica a Miquel Lupiáñez

Al final del ple, Miquel Lupiáñez va rebre la màxima distinció que...

Santa Coloma de Farners es desperta amb pintades a favor de l´aplicació del 155

Se n'han detectat a l'Escola de Sant Salvador, en passos de vianants, en cartells municipals,...

Miquel Lupiáñez formalitza la renúncia a l´alcaldia de Blanes

Pepa Celaya passa a ser alcaldessa accidental i els partits busquen acords i consensos per veure...

Els pobles del Ter Brugent esperen que torni l´ambulància 24 hores des de fa sis mesos

Els pobles del Ter Brugent esperen que torni l´ambulància 24 hores des de fa sis mesos

Després de nombroses reivindicacions per part dels municipis afectats, Salut va anunciar el maig...

Un incendi en una masia de Riudarenes causa un ferit per inhalació de fum

Un incendi en una masia de Riudarenes causa un ferit per inhalació de fum

El foc va cremar l'interior de l'habitatge i va causar l'esfondrament de part de la primera planta...

Enllaços recomanats: Premis cinema