L'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha aprovat adherir-se a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Fonts del consistori han explicat que aquesta adhesió implica que Maçanet assumeix i es compromet a complir els principis de la Carta de Ciutats Educadores i que participarà activament en els canals de debat i intercanvi de l'AICE, incorporarà les experiències educadores al Banc de Documents de l'Associació.

També indica que promourà el sentit de pertinença al municipi per part de tots els habitants, impulsarà la participació ciutadana, propiciarà l'acostament entre el govern local i la societat civil i implicarà tots els departaments i àrees del consistori en la construcció de la Ciutat Educadora.

El document d'adhesió a l'Associació Internacional de Ciutats Educadores destaca que Maçanet de la Selva «disposa d'incomptables possibilitats educadores, que posseeix identitat pròpia» i que «es relaciona amb altres nuclis urbans nacionals i d'altres països amb l'objectiu d'aprendre, intercanviar i, per tant, enriquir la vida dels seus habitants».

El moviment Ciutats Educadores va néixer a la ciutat de Barcelona l'any 1990 i posa de relleu la necessitat de les ciutats d'educar més enllà de l'educació formal, ja sigui a través de les seves institucions educatives tradicionals, de les seves propostes culturals, de la seva planificació urbana, de les seves polítiques mediambientals i dels seus mitjans de comunicació, entre d'altres.