La construcció del tanatori municipal de Breda ha començat aquesta setmana. L'equipament serà annex al cementiri, al final del carrer Sant Sebastià. El nou tanatori ocuparà una superfície construïda de 201,50 metres quadrats i comptarà amb un vestíbul principal i dues sales de vetlla. La construcció contempla una entrada adaptada específicament per als cotxes fúnebres a la part posterior de l'edifici.

Les obres tenen un pressupost de 185.000 euros i un termini d'execució de vuit mesos. L'adjudicatària del contracte d'execució de les obres i explotació del servei, l'empresa Auxiliar de Funerària i Cementiris SL, es farà càrrec del finançament de la construcció del tanatori, alhora que té la concessió de l'explotació del servei per un període de 30 anys. Al mateix contracte també es contempla la concessió del servei de neteja, manteniment i reparacions del cementiri municipal.

Per completar la posada en servei d'aquest nou equipament municipal el consistori adequarà el seu entorn, condicionant els accessos i l'arribada de subministraments. Es farà arribar a la zona els serveis d'aigua i clavegueram i electricitat, així com la canalització del rec existent a aquella zona. Per altra banda, el condicionament dels accessos inclourà la construcció d'una vorera a l'entorn de tanatori per a facilitar el trànsit dels vianants.