La línia de bus que uneix Arbúcies i Sant Hilari Sacalm amb Girona tindrà una parada a Santa Coloma de Farners a partir del mes de setembre, segons va confirmar ahir el regidor arbucienc d'atenció i serveis a les persones, Jaume Salmeron (EPA).

«La Generalitat ha notificat per escrit als ajuntaments que aquesta connexió es farà tots els dies feiners», va explicar Salmeron, qui va afegir que es tracta d'una «conquesta històrica per al territori». «Era molt necessari i la gent ho esperava amb moltes ganes», va celebrar.

Actualment l'autobús que cobreix la línia entre Sant Celoni i Girona -passant per aquests dos pobles del Baix Montseny- fa quatre viatges d'anada i quatre de tornada, sense que cap d'ells pari a la capital selvatana. Després de l'estiu, però, el 50% dels trajectes -dos d'anada i dos de tornada- faran aturades a Santa Coloma.

«Ara hem d'enviar una proposta d'horaris a Transports de la Generalitat i acabar de lligar alguns detalls, però en els pròxims mesos ja podrem informar a la ciutadania», va detallar el regidor d'Arbúcies.

De moment, està previst que aquest servei funcioni només de dilluns a divendres. «Té molta lògica, perquè la majoria de serveis com el centre de salut mental, el Consell Comarcal o l'institut de formació professional estan tancats durant el cap de setmana», va precisar Salmeron, qui va afegir que estan «molt convençuts» que aquest nou servei funcionarà «amb èxit». «Han estat molts anys treballant en aquest procés conjuntament amb Sant Hilari i estem molt satisfets», va subratllar.

Connectar amb Vic

El primer pas per millorar la situació del transport públic es va fer el 2014 quan Arbúcies es va adherir a la integració tarifària de l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità), un canvi que va permetre que el viatge fins a Girona passés de costar 8,45 euros a 2,90 euros amb la targeta de 10 viatges. «En dos anys els usuaris han passat de ser 14.000 a 38.000», va valorar Salmeron.

Ara el pròxim objectiu d'aquests dos consistoris selvatans és aconseguir la connectivitat del transport públic amb Vic. Un procés «més complex» però en el qual ja hi estan treballant.