Un total de 16 empreses optaran a ser escollides per oferir els seus espectacles en un dels cinc dies en què tindrà lloc la 47a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici que es farà a Blanes del 22 al 26 de juliol. Així ho va donar a conèixer ahir el consistori, després de tancar la presentació de pliques dijous passat. Segons l'Ajuntament, gairebé s'ha duplicat el nombre de candidates respecte a l'any passat, quan va ser nou. D'aquestes 16 empreses que han presentat la candidatura, 12 són de l'estat espanyol i quatre són estrangeres, mentre que el 2016, n'hi van haver set de l'estat espanyol i dues d'estrangeres. Ara, els tècnics hauran d'examinar les diferents ofertes i fer un dictamen tècnic perquè, posteriorment, sigui la Comissió Tècnica del Concurs de Focs qui s'encarregui de destriar les cinc empreses escollides i que es donaran a conèixer abans del 22 de juny.

Aquesta selecció dependrà de tres condicionants: la primera, les característiques de l'espectacle que es proposa, valorant si el seu resultat serà o no satisfactori. El segon, si s'han inclòs o no novetats tècniques. I la tercera, els premis que ha obtingut l'empresa durant els darrers cinc anys.

El concurs compta amb un pressupost de 126.000 euros, dels quals 95.000 ? corresponen als pagaments a les empreses participants, i la resta a despeses d'organització, premis i trofeus. Enguany, a més, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha incrementat de 3.000 a 5.000 euros la subvenció que dona al certamen.