16 empreses es disputaran les cinc places del Concurs de Focs d'Artifici de Blanes

Els noms de les escollides, entre els quals hi ha la que va guanyar el 2016, s'anunciarà abans del 22 de juny

03.05.2017 | 07:00

Un total de 16 empreses optaran a ser escollides per oferir els seus espectacles en un dels cinc dies en què tindrà lloc la 47a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici que es farà a Blanes del 22 al 26 de juliol. Així ho va donar a conèixer ahir el consistori, després de tancar la presentació de pliques dijous passat. Segons l'Ajuntament, gairebé s'ha duplicat el nombre de candidates respecte a l'any passat, quan va ser nou. D'aquestes 16 empreses que han presentat la candidatura, 12 són de l'estat espanyol i quatre són estrangeres, mentre que el 2016, n'hi van haver set de l'estat espanyol i dues d'estrangeres. Ara, els tècnics hauran d'examinar les diferents ofertes i fer un dictamen tècnic perquè, posteriorment, sigui la Comissió Tècnica del Concurs de Focs qui s'encarregui de destriar les cinc empreses escollides i que es donaran a conèixer abans del 22 de juny.

Aquesta selecció dependrà de tres condicionants: la primera, les característiques de l'espectacle que es proposa, valorant si el seu resultat serà o no satisfactori. El segon, si s'han inclòs o no novetats tècniques. I la tercera, els premis que ha obtingut l'empresa durant els darrers cinc anys.

El concurs compta amb un pressupost de 126.000 euros, dels quals 95.000 ? corresponen als pagaments a les empreses participants, i la resta a despeses d'organització, premis i trofeus. Enguany, a més, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha incrementat de 3.000 a 5.000 euros la subvenció que dona al certamen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema