L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un veí de Vidreres acusat d'un delicte d'abusos sexuals a la seva neboda. El processat va acollir la nena, que és menor d'edat, durant uns cinc anys; un període en el qual -segons ella- l'home li hauria fet tocaments i l'hauria violat. L'acusació particular demana 10 anys de presó per a l'acusat. En canvi, la fiscalia i la defensa sol·liciten l'absolució. En el judici, la noia ha ratificat la seva denúncia, mentre que l'home ha negat els fets. Els psicòlegs han apuntat que la menor, en la seva declaració per la denúncia, no va ser «del tot creïble» quan va exposar el relat perquè, entre altres motius, no va donar detalls i va entrar en contradiccions.

Els fets haurien tingut lloc entre el 2008 i el 2013 a l'habitatge familiar del processat, situat a una urbanització de Vidreres. La nena i el seu germà van anar a viure a la casa dels seus oncles perquè els seus pares tenien problemes amb les drogues. Llavors, la menor tenia uns 6 anys d'edat. Segons ella, mentre residia en aquest habitatge, l'acusat li hauria fet tocaments quan es dutxaven plegats i l'hauria obligat a mantenir-hi relacions sexuals amb penetració. L'home, que ha negat els tocaments i les relacions sexuals, ha assegurat que es dutxaven junts perquè l'escalfador de l'aigua tenia una capacitat de pocs litres.

A finals del 2013, quan la menor tornava a viure amb els seus pares, la nena va relatar els suposats abusos sexuals a la mare. La dona ha explicat que aleshores va portar la menor a un centre sanitari, on es va acreditar que la nena tenia dos esquinçaments a l'himen. Posteriorment, es va presentar la denúncia davant els Mossos d'Esquadra, que van detenir el processat (a qui es va imposar una ordre d'allunyament de la menor). En el judici, els forenses han dit que no poden concretar quan s'haurien produït les lesions a l'himen, «compatibles amb penetració». Pel que fa als psicòlegs, han valorat que la declaració de la nena -en el moment de la denúncia- és «indeterminada», ja que el seu discurs va ser lineal i sense «les batzegades» fruit de la memòria.