Incendi en un habitatge amb una víctima mortal a Tossa de Mar. Els Bombers van trobar aquest dimarts a la nit el cos sense vida d'un home a la cuina d'un pis de l'avinguda Ferran Agulló. Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'incendi. Tot apunta que les flames van començar a la cuina, lloc on hi havia el finat. La víctima mortal, Lluís Ortiz Marín, era maitre d'un restaurant d'aquesta localitat de la Costa Brava i vivia al municipi feia prop de 10 anys. Tenia 39 anys, nacionalitat espanyola i era natural de Pineda de Mar.

Segons l'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, era conegut i els seus companys de feina, en saber de la greu notícia, es van mostrar molt afectats pels fets. El tràgic succés es va produir quan faltaven pocs minuts per les dotze de la nit de dimarts. En aquell moment, els Bombers es van desplaçar fins al número 12 de l'avinguda Ferran Agulló. Hi havia flames en el primer pis d'aquest cèntric carrer de la població i van desallotjar la resta de veïns del bloc de quatre plantes, una quinzena de persones.

Les flames van afectar tot l'habitatge sinistrat i quan els Bombers van poder entrar a dins, van localitzar a la cuina el cos sense vida del veí de Tossa.

Mentre els Bombers feien les tasques d'extinció, la Policia Local de Tossa de Mar i els Mossos d'Esquadra van evacuar les 15 persones que hi havia en aquells moments al bloc. Cap altre veí no va resultar ferit. La patrulla de la Policia Local va intentar accedir a l'immoble per un balcó però no van poder entrar al lloc on hi havia les flames a causa de la seva violència. L'incendi va quedar totalment sufocat quan passaven pocs minuts de dos quarts d'una de la matinada. A partir d'aquell moment, els Bombers van estar remullant tots els punts calents i van ventilar l'habitatge. També van revisar l'estructura, que no va resultar afectada.

D'aquesta manera, a tres quarts de tres de la matinada, la resta de veïns de l'immoble van poder tornar als seus pisos. Segons l'alcaldessa de Tossa, només hi ha una part de l'immoble que va patir les conseqüències, que és el de sota de l'afectat, ja que hi va caure molta aigua. Va anunciar que des de l'Ajuntament estaran amatents.

Vista la víctima durant el foc

El finat vivia sol a l'habitatge sinistrat i segons testimonis que van relatar els fets als Mossos d'Esquadra, l'home va ser vist al balcó mentre hi havia el foc al pis. Va fer algun tipus d'indicació i poc després després l'home va tornar a entrar a dins. De moment, els agents investiguen el succés. També d'altres persones van explicar a la policia que havien sentit petites explosions abans de generar-se l'incendi.

Durant el dia d'ahir alguns veïns van explicar com havien viscut la matinada. Un d'ells, que estava dormint a l'àtic del mateix edifici, va assegurar a l'ACN que s'havien despertat quan passaven pocs minuts de les dotze pensant que estava caient calamarsa. «Hem sortit a la cuina però hem vist que no hi havia calamarsa; després des de la terrassa hem tornat a sentir el soroll i hem vist molt de fum del foc», va relatar Jesús Manuel González.

Qui també va presenciar els fets va ser en Francesc, el propietari de la granja de sota de l'habitatge incendiat. Va dir que estaven «molt afectats perquè el coneixíem, era un bon noi, un cambrer que vivia feia anys aquí».