La casa indiana de Can Font de Lloret de Mar, inaugurada el novembre de l'any passat, estrenarà demà divendres una visita teatralitzada que es durà a terme setmanalment durant els mesos de maig i juny, segons va informar l'Ajuntament. El recorregut servirà per convidar al públic a conèixer les diferents estances d'aquesta construcció, en què apareixeran personatges que explicaran la història de Can Font i dels seus protagonistes.

L'objectiu passa per donar a conèixer de manera dinàmica l'origen d'aquesta casa indiana i de la vida quotidiana a Lloret entre final del segle XIX i principi del XX. Can Font dóna testimoni de com eren aquest tipus de construccions, aixecades principalment amb el retorn d'aquells oriünds que havien emigrat a fer fortuna a les Amèriques.

La de Lloret és actualment l'única casa d'indians de propietat municipal de tot Catalunya que està oberta al públic. En aquest context, el març l'Ajuntament va anunciar la nova ruta indiana que inclou Can Font.

Ruta indiana

La proposta, que té un caràcter setmanal, arrenca al Museu del Mar i duu els participants fins al passat indià de Lloret. I és que a finals del segle XVIII i durant la primera meitat del segle XIX, diversos lloretencs van embarcar-se a l'aventura de fer fortuna al nou món. Pocs van tornar, però els que ho van fer havent aconseguit fer fortuna van transformar l'urbanisme, la cultura i la vida social.