Els bombers voluntaris de Tossa de Mar ja han finalitzat la reforma i ampliació del Parc de Bombers de la localitat. Unes obres que seran inaugurades avui a les onze del matí pel director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau.

Segons va informar ahir aquest cos d'emergències, la instal·lació havia quedat obsoleta i necessitava diverses intervencions per adaptar-la a les noves necessitats del servei. Per això, entre altres actuacions, es va decidir ampliar la zona d'habitatge del parc, que havia quedat força petita. Aquesta ampliació es va fer aprofitant una antiga cotxera que antigament s'havia aprofitat per emmagatzemar-hi dues barques. També es va renovar totalment la cuina, el fals sostre, les portes i la lampisteria de tot l'edifici.

La reforma es va iniciar el gener de 2016 i la van portar a terme els bombers voluntaris que hi estan adscrits. El cost de les obres van suposar una despesa total de més de 43.000 euros finançats amb aportacions econòmiques de l'Ajuntament de Tossa de Mar, de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l'Associació de Bombers Voluntaris de Tossa de Mar.

Actualment, el Parc de Bombers de Tossa de Mar té una dotació d'11 voluntaris i 5 vehicles (dues barques de Salvaments, Bomba rural Pesant, Bomba Urbana Lleugera i Unitat de Personal i Càrrega). Al llarg de tot el 2016 va actuar en 140 serveis i, fins al passat 30 d'abril d'enguany, ja havia fet 43 actuacions.

Està previst que a l'acte d'inauguració d'aquest matí hi assisteixin l'alcaldessa, Gisela Saladich; el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta; i el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano. També hi assistiran representants de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona.