El castell inflable de Caldes de Malavella

Aquesta irregularitat se suma a un mal ancoratge i a un inflable que funcionava en el restaurant del Mas Oller sense tenir cap tipus de permís municipal.mal ancoratge sense tenir cap tipus de permís municipal.

Els Mossos d'Esquadra han sumat aquest element al seu atestat que mostra que hi havia almenys un mal muntatge de l'atracció, com ja informava avui el Diari de Girona.

Segons ha avançat la Vanguardia i ha confirmat Diari de Girona, hi havia una de les dues cremalleres obertes i que per tant, això podria ser un element més que podria haver provocat la tragèdia. Ja que durant l'activitat de diumenge, la cremallera s'hauria obert del tot, l'aire hauria sortit de cop i el castell inflable s'hauria elevat i posteriorment, desinflat. Provocant per tant l'accident, en el qual va morir una nena de sis anys de Tordera.

La previsió és que l'atestat que elaborant els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners encara s'allargui i no passi a mans del jutge fins que no tingui tots els elements claus.

Ja que si bé la hipòtesi apunta a un mal muntantge, tampoc es descarta encara que hi pugui haver la suma d'un error mecànic com ara el de la vàlvula de la instal·lació inflable.

Per poder elaborar l'atestat són claus no només els policies sinó també els pèrits, la recopil·lació dels informes i permisos que hauria de tenir la instal·lació que està fent l'àrea d'Indústria del departament d'Empresa de la Generalitat, entere altres.

Per tant, la declaració del propietari es preveu que no sigui immediata sinó que fins que els Mossos no hagin compilat tota la informació, no se'l citarà a la comissaria.

Per tant, el què ha declarat l'amo de Ca l'Oller, Jaume Matas de moment només és el que va fer el dia de la tragèdia al lloc dels fets i el que ahir va dir a la premsa, com ara que no sabia que li calia permís de l'ajuntament de Caldes de Malavella per tenir aquesta atracció al seu restaurant.

De moment, el departament d'Interior com va dir ahir el conseller, Jordi Jané li ha obert un expedient informatiu per determinar si es van cometre irregularitats.Les criatures evolucionen favorablement

Els sis menors que encara es troben hospitalitzats evolucionen favorablement, segons fonts del centre sanitari. Encara hi ha quatre criatures que es troben a l'hospital Josep Trueta de Girona. Dues nenes de set anys ferides de gravetat que van ser operades després dels fets. I també hi ha una altra nena de set anys i un d'onze, que el seu estat és lleu. Tots quatre ja són des d'ahir a planta de l'hospital gironí.

A l'hospital Parc Taulí de Sabadell per altra banda, hi ha un nen de nou anys de Caldes de Malavella que després de esr operat, es troba estable dins la seva gravetat, segons han confirmat fonts del centre de salut.

La tragèdia ahir es va traduir en mostres de condol a Todera i Caldes de Malavella. A la primera població d'on era la menor finada, fins i tot un equip de suport psicològic va atendre companys de les criatures accidentades a les escoles on van. I a Caldes, el poble es va bolcar en un minut de silenci que es va fer en suport dels familiars dels nens.