Les dues nenes de 7 anys que estaven ingressades a l'hospital Josep Trueta per l'accident de l'inflable de Caldes de Malavella van rebre ahir l'alta mèdica. Una d'elles s'havia hagut de sotmetre a una operació i l'altra havia patit politraumatismes. Així, ara només queda ingressat un nen de 9 anys i veí de Caldes, que segueix en estat greu però amb evolució favorable a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. En els fets de diumenge, una criatura de 6 anys va perdre la vida i sis infants més van resultar ferits.

En paral·lel, els Mossos de la comissaria de Santa Coloma treballen en la investigació per elaborar l'atestat de l'accident. Els agents estan pendents de tenir els últims peritatges per poder concloure l'informe. El conseller d'Interior, Jordi Jané, va insistir ahir que la investigació policial segueix oberta i que, malgrat que s'ha parlat de moltes hipòtesis, des del cos dels Mossos encara no s'ha aportat quina ha estat la causa concreta de la tragèdia.

«Que si la cremallera, que si el motor... Que no es doni per cert res quan la investigació està oberta», va remarcar Jané, en declaracions recollides per l'ACN. «S'hi està treballant i esperem conclusions», va afirmar. Així mateix, l'Associació de Firaires de les comarques gironines va difondre ahir un missatge tranquil·litzador després del cas de Caldes. El president dels firaires, Joan Bagó, va apuntar que els seus associats passen tots els controls pertinents.

Els firaires temen recels

«Els inflables són segurs, la gent no ha de patir perquè fem les coses ben fetes», va valorar Bagó, en declaracions a l'ACN. Tot i això, els firaires temen que l'accident de Caldes pugui despertar recels entre les famílies i els mateixos ajuntaments que contracten atraccions.