La segona reunió celebrada ahir per intentar consensuar l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Blanes va tornar a fracassar. Així ho va donar a conèixer el consistori, després de la nova trobada -que es va allargar més de tres hores- entre l'equip de govern i els portaveus dels grups municipals a l'oposició.

El pla està pendent de l'aprovació inicial d'ençà que en el darrer ple municipal del mes d'abril es va treure de l'ordre del dia i va quedar sobre la taula, en no tenir l'equip de govern (CiU i PSC, a excepció d'ERC) majoria suficient per aprovar-lo.

Al llarg de la reunió, l'alcalde, Miquel Lupiáñez, va insistir que cal portar al pròxim ple municipal l'aprovació inicial del POUM revisat al més aviat possible, si bé també va remarcar la voluntat que es continuï parlant el temps que faci falta dins del que sigui raonable. Per aquest motiu, es va convocar una nova reunió per a dilluns vinent.

L'objectiu és intentar acostar posicions i aconseguir que el nou pla revisat compti amb la major part de vots possible, amb el desig que no prosperi tan sols amb els 11 vots a favor que es necessiten. Per això, es demanarà que hi assisteixi l'urbanista que ja va redactar el POUM aprovat l'any 2010, i que també ha liderat l'equip d'arquitectes que s'ha encarregat de la seva revisió de cara a la nova aprovació aquest 2017, Esteve Corominas.

De moment, però, els grups municipals es van comprometre a seguir aportant propostes concretes per aprovar el POUM amb caràcter inicial, sense limitar-se a l'àmbit dels càmpings, tot i ser aquest el principal motiu de discrepància entre uns i altres.

Cal recordar que en cas de ser aprovat el nou POUM es legalitzarien les ampliacions dels càmpings fetes al marge de la llei fa més de 20 anys. Una mesura que afectaria principalment, els càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa, i que ha topat amb l'oposició dels grups municipals (ICV-EUiA, Batega, la CUP i Cs) i fins i tot d'ERC, que forma part de l'equip de govern.

Per això, en relació amb aquest tema concret, es va proposar treballar per aconseguir un conveni que garanteixi els 90 llocs de feina de les plantilles dels dos càmpings, i de l'altra les propostes de retorn del sector de tots els càmpings envers la ciutadania a canvi de garantir el seu futur econòmic.

D'altra banda, des del punt de vista tècnic, es va tornar a insistir que la situació de suspensió de llicències que es va haver d'aprovar en el darrer ple en no haver-hi actualment un pla urbanístic vigent significa una inseguretat jurídica que pot passar factura a curt termini. La suspensió de llicències potestativa que marca la llei s'allargarà durant un any com a màxim, llevat que abans no s'iniciï el tràmit d'aprovació en sessió plenària.

Igual que en la primera reunió celebrada dijous passat, en la d'ahir van participar representants de totes les forces polítiques i dels treballadors dels dos càmpings afectats, però també la primera alcaldessa de l'era democràtica, Maria Dolors Oms; els exregidors d'Urbanisme de l'Ajuntament de Blanes Maxi Antequera, Joan Puig i Carles Gibert; i els propietaris dels dos càmpings afectats, Josep Bassols del Bella Terra, i Miquel Pla del Blanc d'Eivissa.