Farts d'una situació que fa anys que dura, els pares de l'escola bressol La Plantera de Blanes han decidit denunciar a l'Ajuntament la «mala praxi» continuada de la qual acusen la directora del centre municipal. A la queixa realitzada per l'AMPA i a la qual ha tingut accés Diari de Girona, s'exposa que la responsable de la guarderia «arriba més tard» de l'hora d'entrada dels infants i que «no es queda al despatx per atendre els pares que ho necessiten»; que les famílies derivades dels serveis socials «l'han de perseguir» perquè els entregui els rebuts «que no té fets per al dia que toca»; o que en horari lectiu «ha sigut vista fumant al costat de l'escola, passejant pel centre de la vila o sortint d'alguns establiments».

La gota que ha acabat amb la paciència d'aquestes famílies es va produir el passat mes de març, quan dos dels infants -de 2 anys i mig i 1 any i mig- es van quedar sense poder participar en la Rua de Carnestoltes organitzada per l'escola bressol. Segons especifica el document presentat al consistori, els pares van donar permís al centre perquè els dos infants poguessin sortir acompanyats d'una de les educadores, després d'avisar que ells arribarien tard. Cal tenir en compte que els menuts només podien participar a la Rua acompanyats d'un adult.

Tot i això, la directora va decidir que els nens -als quals no va deixar posar la disfressa- no podien sortir i, per tant, participar de l'activitat escolar. «El meu fill portava setmanes treballant el tema del carnaval i fent la disfressa, i va quedar molt frustrat», explica S. S., un dels pares afectats, qui critica que la direcció «fa i desfà com vol sense tenir en compte la normativa». A més, lamenta que quan les famílies van arribar a l'escola a recollir els nens, aquests estaven sols al passadís, mentre «la directora estava al despatx».

Aquest diari va intentar contactar diverses vegades, i sense èxit, amb la directora del centre per poder contrastar les acusacions.

Davant tota aquesta situació, un dels pares va contactar amb el Departament d'Ensenyament, el qual, en tractar-se d'una escola municipal, va remetre el cas a l'Ajuntament. Finalment l'AMPA i aquest pare es van poder reunir amb el regidor d'educació, Albert Sanz (ERC), no sense haver de superar abans traves administratives i comentaris poc afortunats. «Una persona de l'Ajuntament em va dir que si no m'agradava la direcció del centre, canviés el meu fill d'escola bressol», lamenta S.S. Un comentari que el regidor va confirmar que s'havia produït i pel qual es va reprendre la persona que l'havia formulat.

En relació a la problemàtica, Sanz relata que es va reunir també amb la directora, i amb l'empresa subcontractada Clece que gestiona l'escola Bressol i, que després d'escoltar totes les parts implicades, es va «detectar un problema de comunicació de la directora envers els treballadors i les famílies». L'edil confirma que no només s'han produït queixes sobre aquesta persona de l'AMPA sinó també dels treballadors del centre.

A més, Sanz especifica que, arran d'aquestes queixes, una representant de l'empresa va estar «3 o 4 dies» a la guarderia per comprovar que tot funcionés correctament. «Ens van dir que estan contents amb la feina que fa, però que li faran fer un curs sobre comunicació», afegeix el regidor d'Educació.

L'AMPA assegura, però, que «de conseqüència no n'hi ha hagut cap», que l'empresa Clece «encobreix» la directora i que ara hi ha «més hermetisme cap a les famílies i que està més a la defensiva que mai». De moment, han decidit iniciar una recollida de firmes entre totes les famílies de l'escola bressol per traslladar una nova queixa al regidor amb el qual tenen previst reunir-se la setmana que ve. Tot i aquests fets, l'associació de pares agraeix en el document la gran professionalitat de la resta de membres de l'equip educatiu del centre «dels quals estem contentíssims».

La gestió a concurs públic

El contracte que té l'empresa Clece amb l'Ajuntament de Blanes per gestionar l'escola bressol La Plantera finalitza a final de curs, motiu pel qual l'equip de govern (CiU, ERC i PSC) ja està treballant en l'elaboració d'un nou plec de clàusules per treure l'adjudicació del nou contracte a concurs públic al més aviat possible.

«Ja hem iniciat l'elaboració de les condicions del nou plec i en canviarem algunes per evitar que situacions com aquestes es puguin tornar a produir», assegura el regidor d'Educació de l'Ajuntament, qui segueix mitjançant en el conflicte.