Plega la gerent de la Corporació de Salut després de 14 anys

El síndic del ciutadà de Lloret de Mar demana al ple municipal la creació d´un cos policial que controli els pisos turístics irregulars i més vigilància policial per «erradicar» els actes incívics relacionats amb el soroll

17.05.2017 | 07:11
El síndic del ciutadà de Lloret de Mar, Quim Teixidor, va presentar l´informe de 2016

La directora gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Núria Constans, abandonarà el càrrec que ha ocupat durant 14 anys a finals de juliol. Així ho va donar a conèixer ahir en el ple municipal de Lloret de Mar el regidor d´A Lloret sí, es Pot, Paulino Gracia, i ho va confirmar la ­mateixa CSMS, després que aquesta ­decisió ja hagués estat comunicada als treballadors en àmbit intern.

Cal recordar que el febrer de 2016, els plens de Lloret i Blanes van aprovar per unanimitat demanar la dimissió de Constans, per «la mala gestió» i «falta de transparència» de la Corporació de Salut, en relació sobretot a les retallades de diferents serveis o el col·lapse de les urgències de l´hospital de Blanes, entre altres polèmiques.

Segons va avançar Ràdio Calella, Constans va ser nomenada pel càrrec l´any 2003 i els motius pels quals hauria plegat tindrien a veure, en part, amb la visita feta fa unes setmanes pel conseller de Sanitat, Antoni Comín a l´Hospital Comarcal. Almenys així ho va donar a entendre el president de l´ens, Albert Fernández Terricabras, qui va explicar que Comín va poder veure «el que s´havia fet, els reptes de futur i també les inversions necessàries».

«Ella considera que ha acabat una etapa dura i de crisi, sobretot d´ençà del 2010 i ara creu que és el moment que arribi un nou gerent» que «construeixi sobre el que s´ha fet» va dir el president.

Constans és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Medicina Interna, i diplomada en Medicina del Treball i Gestió Hospitalària per ESADE. Està previst que renunciï al càrrec el pròxim 31 de juliol. Tot i això, el Consell Rector de la CSMS ja hauria iniciat el procés per buscar un nou gerent a través d´un concurs obert.

Peticions del síndic

Justament la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va ser un dels temes criticats ahir pel síndic de Lloret, Quim Teixidor, durant la presentació de l´informe del 2016, durant el qual va recordar que aquest ens no havia resolt el problema de la «mala qualitat del menjar» denunciat l´any 2015.

«L´Ajuntament de Lloret es va oferir a contractar una empresa externa per fer tastets al geriàtric de manera aleatòria. L´alcalde -Jaume Dulsat (CiU)- ho va portar a votació al Consell Rector i va ser votada en contra» va lamentar Teixidor, qui va assegurar que a la CSMS «no vol que se la controli».

D´altra banda, en relació amb les 173 actuacions realitzades enguany pel síndic -121 de les quals van ser queixes, la majoria ja resoltes- Teixidor va proposar en el ple d´ahir, la creació d´un cos d´inspectors que controli els Habitatges d´Ús Turístic (HUT) que actuen de forma irregular, així com també, el comportament dels usuaris que no compleixen amb les normes «de convivència i bon veïnatge».

El síndic va recordar que a finals d´any el consistori lloretenc va aprovar la moratòria de noves llicències d´aquests habitatges durant un any. Tot i això, va subratllar que la temporada turística està a punt de començar i que, per tant, el consistori ha de ser «rigorós i intransigent» amb els incompliments de les normes que afecten els HUT´s.

A inicis d´aquest any, Lloret tenia uns 3.500 pisos turístics localitzats dels quals uns 600 es trobaven en situació irregular.

En la mateixa línia, Teixidor va instar el govern municipal a «erradicar» els comportaments incívics relacionats, sobretot, amb el soroll. «Està molt bé que s´hagi fet una ordenança reguladora del soroll, però també s´ha de fer complir», va puntualitzar el síndic.

Per minimitzar aquesta problemàtica, el defensor dels ciutadans va recomanar «intensificar» el patrullatge i la vigilància policial i va demanar més campanyes de consciència ciutadana, entre altres peticions. Per la seva part, Dulsat va assegurar que ja s´està treballant en el tema dels inspectors a través del Consell Comarcal de la Selva, i en una campanya de convivència entre el turista i el resident.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L'hotel va tapar els desperfectes amb una lona.
Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

L'incident es va produir cap a les onze de la nit a la recepció de l'establiment hoteler, situat a...

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

L'Ajuntament avala la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local d'oci nocturn, que...

El «fet puntual» de gairebé cada estiu?

No em semblen del tot precises les declaracions del president de l'Associació de bars i...

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

La rèplica de l'embarcació, construïda per Jordi Rocas, té una dimensió aproximada...

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

L'Ajuntament ha decidit activar el protocol establert després de l'atropellament massiu a...

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

L'Ajuntament ha avalat la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local, que inclou la...

Enllaços recomanats: Premis cinema