Lloret vol instal·lar el crematori al nou cementiri municipal

El ple aprova la modificació del pla urbanístic per permetre els usos de tanatori en algunes zones industrials, una de les quals seria on hi ha ubicada l'antiga discoteca Pacha, actualment abandonada

18.05.2017 | 07:14
Els terrenys on hi ha l´antiga Pacha podran acollir un tanatori.

El futur crematori de Lloret de Mar es podria instal·lar a la zona on es projecta la construcció del nou cementiri paisatgístic. Així ho va avançar, en el ple celebrat dilluns a la tarda, el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat (ERC), qui va assegurar que l'opció d'ubicar-lo en terrenys municipals «té tot el sentit» perquè facilitarà la construcció i manteniment d'aquest sector que encara s'ha de desenvolupar.

Es descartaria així, la possibilitat d'instal·lar aquest equipament als terrenys del Torrent de Mal Compàs, a pocs metres de la urbanització de la Soleia, una opció que l'equip de govern (CiU, PSC, PSC) va posar sobre la taula l'abril del 2016 i que va generar nombroses queixes i mostres de rebuig per part dels veïns de la zona.

En aquell moment, l'empresa de serveis funeraris Mémora estava interessada a construir un crematori i un tanatori en una finca de gairebé 30.000 metres quadrats i de titularitat privada, ubicada en aquesta zona de l'entrada sud de la localitat i que és fàcilment identificable perquè actualment encara alberga l'antiga discoteca Pacha (GI-682).

Tot i que en aquell moment, Bernat ja va deixar clar que només era una opció que s'estava estudiant i que el pla urbanístic no contemplava aquest ús, els veïns van iniciar una protesta en contra del crematori davant el temor de la toxicitat de les emanacions generades per les incineracions.

«Hem escoltat els veïns, els propietaris del terreny, a l'hipotètic promotor i hem trobat una solució que fa contentes totes les parts», va subratllar l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU).

Aquest espai, però, sí que podrà ubicar un tanatori, després que s'aprovés, per unanimitat, una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per permetre els usos funeraris -excloent el de cementiri i crematori- en les zones industrials de categoria segona, tercera i quarta.

Fins ara, el POUM de Lloret només contemplava aquests usos on hi ha l'actual tanatori, a l'Avinguda Vila de Blanes. «Aquesta definició del Pla urbanístic no se centra únicament al sector del Torrent del Mal Compàs, sinó que afecta tot l'àmbit territorial del municipi» va voler precisar el regidor de Governació, Jordi Sais (CiU).

Tot i la unanimitat en l'aprovació del punt, ICV-EUiA va plantejar que el futur crematori hauria de ser «públic per abaratir costos»; mentre que Cs va celebrar la possibilitat de tenir un tanatori a l'accés sud que «ajudarà a millorar la imatge de deixadesa» d'una de les entrades del municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Quinze desallotjats per l'incendi en un pis a Blanes

Ha cremat un televisor i mobiliari de l'estança

Rull defensa el perllongament de la C-32 i diu que el territori «necessita» l´obra

Rull defensa el perllongament de la C-32 i diu que el territori «necessita» l´obra

El conseller retreu al diputat de CSQP Marc Vidal les insinuacions «impresentables» i...

Retiren del litoral blanenc una xarxa de pesca abandonada de 100 metres

Retiren del litoral blanenc una xarxa de pesca abandonada de 100 metres

Es trobava a 40 metres de fondària i va ser detectada per l'entitat local s'Agulla, que va...

Un treballador resulta ferit greu en caure-li a sobre un vidre a Blanes

Un treballador resulta ferit greu en caure-li a sobre un vidre a Blanes

L'accident, de caràcter laboral, va ser al polígon industrial, d'on l'home va ser evacuat en...

Ensorra´t´ (primera part):Final feliç

En un temps en el qual, massa sovint, les coses i els punts de vista de molta gent semblen tenir...

La Generalitat sosté que el projecte de la C-32 no té variacions importants

El Departament de Territori i Sostenibilitat presentarà un recurs a la suspensió cautelar de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema