L'home que va apunyalar un parent, condemnat a 7,5 anys

L'Audiència absol la parella del condemnat perquè considera que no coneixia la intenció del marit

19.05.2017 | 09:04

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat a 7 anys i mig de presó l'home que va intentar matar un parent a Amer el 2 de maig del 2015, apunyalant-lo al pit.

El tribunal ha conclòs que és autor d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa, amb l'atenuant de reparació de dany. Així mateix, ha absolt la parella de l'acusat perquè ha considerat que la dona no coneixia «la intenció criminal» del marit i ha afegit que no ha quedat acreditat un pacte entre el matrimoni per posar fi a la vida de la víctima.

La sentència ha remarcat que el condemnat, Jerónimo Martins, i la seva muller tenien una «difícil relació» amb la família de la dona. La resolució ha apuntat que el matí del dia dels fets, Martins i el cosí de la processada van mantenir «un enfrontament» per la problemàtica que tenien per l'import de venda d'un pis d'Amer, propietat de la parella de l'acusat.

A la tarda del mateix 2 de maig del 2015, mentre la dona del condemnat era al restaurant on treballava, ell va exhibir una navalla «en to amenaçant» a la família de la seva muller.

Segons la sentència, més tard, quan la dona va sortir de la feina, ella i el seu marit van anar al pis on es trobava el cosí. Després que se sentís un «fort soroll», el cosí va sortir de l'immoble, va veure la seva parenta i es va dirigir cap a ella.

En aquell moment va sortir Martins, que va clavar una punyalada al costat dret del pit del cosí; una ferida que va arribar al pulmó. La resolució ha relatat que la víctima va caure a terra sagnant, mentre la parella va marxar deixant-lo allà.

De la sentència de l'Audiència, l'advocat Joan Pere Zapata –que defensa l'acusat– va anunciar ahir que la recorrerà perquè «és contradictòria» i no queda provada cap voluntat homicida.

Per la seva part, l'advocat Joaquim Bech de Careda –que defensa la processada– es va mostrar «satisfet» per la resolució «perquè entén que la dona era aliena als fets». La fiscalia demanava 10 anys de presó per a la parella, mentre que l'acusació particular –exercida per l'advocat Benet Salellas– sol·licitava 14 anys de presó per a l'home i 7,5 anys per a la dona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema