La nova plica per al concurs públic del transport urbà de Blanes no estarà llesta abans de l'estiu, tal i com havia previst l'equip de govern (ERC, PSC i CiU) a finals del 2016. Segons va avançar el regidor de mobilitat, Albert Sanz (ERC), tot i que actualment s'està recopilant informació relacionada amb la «recaptació» del transport urbà i interurbà, el plec de condicions «encara no està redactat». «Volem millorar les línies existents i crear-ne de noves» va explicar Sanz, qui va puntualitzar que la nova previsió és ara «que estigui preparada per poder obrir el concurs abans del 2018». El regidor republicà també va precisar que no es pregveu una nova pròrroga -seria la quarta- del contracte de prestació d'aquest servei a Transportes Pujol y Pujol SL, que el realitza des de l'any 1993.

Sobre aquest nou retard, l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC) va assegurar que la intenció del govern blanenc és elaborar primer un informe de mobilitat que tingui en compte, per exemple, les obres d'urbanització del pla Parcial Costa Brava, i encarregar després l'elaboració de la nova plica a una empresa externa. «Ho volem fer amb tranquil·litat i ben fet i evitar que ens passi com a Lloret de Mar i el procés acabi impugnat», va dir el batlle.

A finals del 2016, l'equip de govern amb el suport del regidor del PP, Salvador Tordera, va prorrogar per tercer any consecutiu i durant un any -fins al 31 de desembre de 2017- la concessió administrativa per a la prestació d'aquest servei a Transportes Pujol. En el mateix ple, el regidor de mobilitat va reconèixer que el procés per poder treure aquest servei a concurs públic s'hauria d'haver fet abans d'acabar l'any i que es començaria a treballar en l'elaboració del plec de condicions després de les festes nadalenques. En aquell moment, el motiu del retard, segons Sanz, va ser que al 2016 hi va haver «molta feina» sobretot relacionada amb la consulta sobre la C-32.

La primera Comissió de transport es va reunir per primer cop fa quinze dies.