esprés de parlar i negociar amb els organitzadors privats d'SportsVest, la tercera remesa «d'esportistes» (?) que havien d'arribar i romandre a Lloret de Mar fins al 23 d'abril, va ser cancel·lada. La resposta de l'ajuntament lloretenc, aquesta vegada, ha estat inequívoca. «No volem agafar el relleu de Salou. No volem que amb el reclam de realitzar activitats esportives, durant uns quants dies d'abril, un parell o tres de milers de joves anglosaxons, alterin la convivència i malmetin la imatge turística de la nostra vila». Sota la bandera de l'esport que sembla practiquen durant el dia, aquests joves turistes omplen carrers, bars i discoteques durant la nit. D'allò de vita sana in corpore sano, doncs res de res! O potser m'he embolicat i l'aforisme no diu exactament això? M'és igual, en tot cas reflecteix exactament el que volia expressar.

Salou va acollir el Saloufest durant quinze anys. Finalment la pressió ciutadana i mediàtica va aconseguir que els gairebé 20.000 joves «esportistes» que arribaven cada primavera i convertien la capital turística de la Costa Daurada en un happening iniciàtic d'experiències de tot tipus (lúdiques, lúbriques, dipsòmanes, etc.) aixequés veles. Pel que sembla, Lloret hauria estat la destinació escollida per rellevar Salou. Aquí, però, no han trigat ni un any a veure de què anava la cosa. I com deia al començament, la reacció del govern municipal, aquesta vegada, ha estat nítida i ràpida.

Si aquestes darreres vacances de Pasqua representen un indicador del que pot passar aquest estiu, sembla que podríem estar davant d'una excel·lent temporada turística, amb uns nivells d'ocupació altíssims. Segurament per això, i molt assenyadament, l'ajuntament s'ha proposat prevenir amb diligència i en la mesura que és possible que alguna bretolada o algun accident (habitualment i malèvolament explotats per alguns mitjans de comunicació) en puguin malmetre el seu començament.