L'últim correbou que queda a la província de Girona, el de Vidreres, es farà de nou i com és habitual, el primer cap de setmana de setembre, després que ahir la majoria del ple municipal es mantingués ferm i votés a favor de la celebració d'aquesta festa. Tot i l'eliminació dels correbous a Torroella de Montgrí, Roses -també l'empaitada d'ànecs-, i Olot, el govern vidrerenc (CiU) ja va afirmar l'any passat que la seva intenció era seguir amb aquesta tradició.

Una decisió que ahir va mantenir en aprovar, en un ple extraordinari, la celebració del correbou i el programa d'espectacles dins els actes de la Festa Major de 2017. La proposta va tirar endavant amb 11 vots a favor (CiU, Vidreres som Tots-ERC-AM i PSC-Progrés per Vidreres) i un únic vot en contra del regidor del PSC, Francesc Jesús Becerra. En la sessió plenària convocada a les vuit del matí, hi faltava la regidora de Vidreres per tothom (VxT), Elena Valverde Lozano.

«Tot es farà com s'ha fet sempre» va precisar l'alcalde, Jordi Camps (CiU) qui va destacar que ahir a la sala de plens, no hi va acudir cap associació o partit animalista per protestar contra aquesta decisió.

El batlle va recordar que aquesta aprovació és un «tràmit» que es realitza anualment, que la festa del Correbou està «molt arrelada» al municipi i que a la localitat existeix una entitat (Associació Correbous de Vidreres) que vetlla pel benestar dels animals.

Per la seva part, el regidor del PSC que va votar en contra d'aquesta celebració va subratllar a Diari de Girona que aquest és un acte «que s'hauria d'abolir» i més tenint en compte que és l'últim poble de la província on encara es realitza.

«Els nous valors de defensa dels animals cada vegada estan més integrats a la societat i a Vidreres, els animals encara s'utilitzen com a atraccions de fira» va criticar el socialista, Francesc Jesús Becerra qui va opinar que el correbou «està en via d'extinció i té els dies comptats».

Becerra va lamentar també que a aquest acte compti amb el suport polític i que manifestar-s'hi en contra s'associï en «anar en contra de la tradició del poble». Tot i això, l'edil socialista va recordar que el 2016 ja va votar No i que després va rebre «una allau de felicitacions» de molts veïns de Vidreres i altres localitats.

Programa habitual

Segons el programa aprovat, els bous al carrer es faran el pròxim 3 de setembre i començarà a les vuit del matí al carrer Pau Casals i acabarà a dos quarts de nou a la plaça de bous situada a l'esplanada davant pavelló, després de passar pel carrer Barcelona, el Quirze Jordà o el Catalunya, entre d'altres. Pel que fa als Bous a la plaça, es duran a terme el 2 i el 3 de setembre de cinc de la tarda a vuit del vespre a la plaça Horts Pere Pau.