El robatori en un dipòsit municipal de Sils podria acabar afectant la instrucció judicial del cas dels falsos Ferrari i Lamborghini que van ser comissats el febrer passat en un taller de Sils, ja que algunes de les peces furtades pertanyen a aquests vehicles. Segons va avançar la Selva Informació i va confirmar ahir l'alcalde, Martí Nogué, els fets es van produir fa uns dies, quan es va detectar l'absència d'alguns objectes d'aquest magatzem. «Alguns d'aquests vehicles estan incomplets i és molt difícil saber que es van emportar. Sabem que com a mínim, un parell de rodes, però no podem precisar més» va detallar el batlle.

Segons Nogué, els lladres «segurament» van entrar a la instal·lació municipal saltant la reixa de seguretat. «No és la primera vegada que entren en aquest espai per robar peces metàl·liques en el pati» va destacar l'alcalde qui va exposar que «normalment» tallen la reixa per entrar a l'interior del recinte.

«Va ser un robatori normal i corrent amb la particularitat que, aquesta vegada, hi van trobar aquests cotxes» que estan estacionats a la intempèrie, va afegir.

Després dels fets, l'Ajuntament va denunciar el robatori al jutjat de Santa Coloma que porta el cas, ja que va ser aquest ens qui va demanar al consistori silenc que els cedís un espai municipal per dipositar-hi els vehicles comissats. Aquest furt podria afectar la instrucció judicial del cas, ja que els objectes sostrets formen part de la investigació.

L'operació policial contra el taller clandestí de Sils on es fabricaven rèpliques de les marques Ferrari i Lamborghini es va saldar amb la detenció de tres persones i el decomís de 14 cotxes. Segons va explicar la Policia nacional en aquell moment, els arrestats transformaven vehicles de gamma mitjana en «superesportius» que posteriorment venien a través de portals de segona mà a Internet.

Tot i això, el propietari del taller on la Policia Nacional va descobrir aquests vehicles, Roger Garcia Vall, va assegurar uns dies més tard a Diari de Girona que tots els vehicles estan homologats i que tenen la seva fitxa tècnica corresponent. L'home va precisar que ell es dedica a crear cotxes a mida per als seus clients i que busquen assemblar-se a les marques que aquests desitgen. «Són cotxes per aparentar» va relatar Garcia, qui va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la propietat intel·lectual.